STRATEGISK: Myklegard ligger ved krysset der riksvei 3 møter riksvei 25 i hjertet av Hedmark.

Veimat-testen 2018: Myklegard Veikro

En av Norges største veikroer leverer bedre enn ved forrige test

Dette er en kro som ligger på veien til en av Norges største skidestinasjoner. Det betyr mye folk i høytidene. Men selv på en vanlig hverdag er det mye trafikk. Hva er hemmeligheten?

Publisert Sist oppdatert

Myklegard Veikro 2018

69 poeng

Myklegard Veikro, Ånestadvegen 4, Løten, langs RV25 mellom Hamar og Trysil. Ladestasjon. 2 stk. Type 2 22 kW, 3stk. Type 2 7.4 kW www.facebook.com/myklegard

Førsteinntrykk 7/10

Stor, flott bygning, rett ved bensinstasjon. Internett og ladestasjon. Godt med parkering. Inne er det utstoppede dyr, svarte sofaer i skai og svarte bord. Plass til 350 gjester.

Meny 7/10

Stor meny. Dagens (suppe, sei og hjortekarbonader bl.a.), samt mange tradisjonelle veikroretter, som kjøttkaker. Særlig godt utvalg av kaldmat. Ingen hjemmelagde kaker. Gode kokosboller og isdisk er pluss.

Smak 5/10

Seien blir anbefalt. En raus porsjon som smaker godt. Sprø salat med rømme er enkelt, men bra. Stort pluss for sitronbåt som kan klemmes over. Tørr omelett. Suppa smaker alt for mye buljong. Og hva er det grønne på toppen? Dill?

Pris 6/10

118 kroner for omelett, 169 for kjøttkakene, 220 for biff. Ganske midt på treet altså. Dagens varierer i pris, men gir mest for pengene.

Service 9/10

Vi blir møtt av et hei og et smil, det gir et veldig bra førsteinntrykk og god stemning. Betjeningen svarer villig og vennlig på spørsmål, og maten serveres ved bordet. Uniformer gir også et bra inntrykk.

Barnevennlig 7/10

Stor barnemeny, blant annet pannekaker med blåbær. Det er alltid litt hyggelig med sofakroker når man har med barn, ellers barnestoler og mye plass.

Hjemmelaget 6/10

Alt av dagens skal være hjemmelaget. Ellers er det en del «gatekjøkkenmat», Den er ikke hjemmelaget, ikke kakene heller. Brødet er av varierende kvalitet, ikke noe av det smaker som den gode gammeldagse bakeren ville laget det.

Drikke 6/10

Kaffen er fra automaten vi kjenner igjen fra mange veikroer. Type kaffe, styrke og renhold gjør likevel at den varierer i smak. Denne er anonym. Vanlig utvalg av brus. Pluss for kran med isbiter, gir en liten følelse av luksus.

Renhold 8/10

Det er mye folk, men rent overalt, også i disken. Svarte bord og skaisofaer gjør at alt synes, så helt perfekt er det ikke.

Toaletter 8/10

Handicaptoalett i første etasje, andre toaletter i kjelleren. Litt gammel stil, men det er ikke det det kommer an på. Mulig å lukke døren til det enkelte toalett, og det er rent og pent. Såpe, tørkepapir og alt annet er på plass.

Det første som slår oss med Myklegard Veikro er at den er stor. Den røde mursteinbygningen er ikke vanskelig å få øya på fra veien, for å si det sånn. Vegg i vegg ligger også en bensinstasjon. 

Selve navnet skaper assosiasjoner til vikingtid. Vi finner at det trolig stammer fra adjektivet mykill, og Språkrådet mener det har noe med nøkkel å gjøre.

Så er spørsmålet: er det et godt valg å gå inn døra her? 

Vi får et mye mer positivt førsteinntrykk enn sist vi var på besøk. Det er lettere å orientere seg, mye å velge mellom, og det ser ut som om deler av kroa er pusset opp siden sist.

Samtidig er det vanskelig å sammenligne, for selv om det er mange på besøk denne tidlige ettermiddagen – både lokale og dansker på vei til fjells – så er det langt fra like kaotisk som sist vi var på besøk.

 

Damen som står i disken sier hei. Det er like hyggelig som det er sjelden. Disken her er lang, og utvalget er stort, både av kald og varm mat.

På tavla som dagens står potetsuppe, hjortekarbonader, sei og spaghetti med kjøttsaus. Vi velger potetsuppe og sei, og prøver også på en omelett. En enkel rett, og det skal mye til at den blir feil.

Samtidig kan omelett være bare en omelett, eller en nydelig omelett.

Vi setter oss ved et bord med sofa ved vinduet. Ute skinner sola, og stemningen er god. Vi lurer på hva vikingene spiste. Mange av dem oppholdt seg mye utenlands, og vekslet mellom kost fra Middelhavet og norsk kost, som på den tiden var lokalmat.

Ikke mye å spore av det i menyen på Myklegard Veikro.

Samtidig er det de som sitter med kunnskapen om hva massene vil ha. 

Vi lurer på om mange bestiller sei? En god og billig råvare. Løken er neppe stekt på huset, i likhet med seien, men det smaker bra likevel, potene smaker godt, og frisk sprø salat med rømme er perfekt til. Godt flatbrød!

Vi tror likevel dessverre ikke at maten er hemmeligheten ved det gode besøket. Det er nok først og fremst beliggenheten og mangelen på konkurranse.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)