SER IKKE SÅ VERST UT: Men fotografen har gjort en bedre jobb enn interiørarkitekten. K West er likevel relativt rimelig til London å være.
SER IKKE SÅ VERST UT: Men fotografen har gjort en bedre jobb enn interiørarkitekten. K West er likevel relativt rimelig til London å være.

Hotelltesten: K West Hotel & Spa, London

Slett ikke dyrt i London, men ...

K West er et eksempel på hvor galt det kan gå hvis du overlater hotellbestillingen i London til tilfeldighetene.

Publisert Sist oppdatert

K West London

67 poeng

Pris: Fra ca. 1300 kroner (dobbeltrom) K West Hotel & Spa, Richmond Way, Shepherds Bush, London www.k-west.co.uk

Beliggenhet 4/10

Tett på trafikkmaskinen og kjøpesenteret ved Shepherds Bush. Sju stopp med Central Line fra Oxford Circus.

Rom 7/10

Romslige, men ikke sjarmerende. TV med rikt kanalutvalg, spartansk minibar.

Standard 6/10

Langt fra så elegant som hjemmesiden kan gi inntrykk av.

Senger 8/10

Behagelig madrass, men ordinær dyne og pute. Ikke noe nattebråk og mulighet til å åpne vinduet.

Frokost 7/10

To alternativer – fra meny i et kaféliknende lokale (tradisjonell meny), eller buffet i resepsjonsområdet.

Bad 6/10

Dusj i badekar. Såpe og shampo/balsam i dusinvareutgave. Enkle håndklær.

Fellesområder 6/10

Uinspirert og lite fristende resepsjonsområde. Treningsrom til fri bruk 24/7.

Renhold 9/10

Nyvasket og grundig støvsuget. Lukter OK.

Valuta for pengene 7/10

Skal hotellet være en del av opplevelsen? Finn noe annet.

Det finnes ingen offisiell statistikk på hvor mange hotellrom det egentlig finnes i London, men et estimat fra 2010 anslo drøyt 120.000. Siden den gang har bransjen fått et svingslag av AirBnB, men det rokker ikke ved vårt poeng:

Det er lett å havne på et hotell i London som slett ikke innfrir forventningene.

Bildene på nettsiden ser kanskje ikke så verst ut, prisen lokker, og du tenker at et par ekstra stopp med undergrunnen vel ikke kan skade?

Les også: Kanskje Londons hyggeligste, lille luksushotell

Og vipps – så sitter du der på et rom som slett ikke likner det på bildet, hvor ymse avgifter og frokost løfter prisen godt over det du budsjetterte, og hvor du ikke bare skal ta noen ekstra stopp på t-banen, men også legge inn en 10 minutters spasertur gjennom et strøk fritt for sjarm.

Det finnes mange slike hoteller i London.

K West er ett av dem.

Når de omtaler seg selv som «a cosmopolitan oasis so close to shopping hotspot Westfield London that you could literally shop till you dropped», så er det strengt tatt riktig. Det ligger ganske midt i Europas største by, rett ved landets største shoppingsenter (og, ja, Westfield er diiiiigert).

Les også: Bo på puben i London

Men det er mye som kvalifiserer som en «internasjonal oase» hvis det er nok å ligge sentralt i London. Husk bare: Shepherds Bush er ingen oase i ordets positive forstand. London har veldig mange sjarmerende bydeler som er vel verdt å utforske, men Shepherds Bush er ikke en av dem.

Skulle du likevel være så uheldig å havne her, så vit da at K West er en hotellmaskin i ordets egentlige forstand.

Her er det ikke noe slingringsrom som gir deg håp om at du kanskje får sjekket inn før tiden, ikke én egenartet gjenstand eller veggpynt som antyder at den ikke er handlet inn i minst 100 eksemplarer, ingen detaljer ved frokosten som du ønsker å huske når du har forlatt den.

Kikker du bildene på hjemmesiden kunne du et øyeblikk forledes til å tro at det er litt eleganse og finesse over stedet, men når du kommer inn døra skjønner du fort at fotografen har gjort en bedre jobb enn interiørarkitekten.

Les også: En usnobbete og lekker liten perle i London

Ikke noe å skryte av?

Vel, det er faktisk ikke dyrt. Vi kan ikke huske sist vi fikk rom relativt sentralt i London til snaut 120 pund for en natt.

Rommene er romslige. Også det er en sjeldenhet i London. Dessuten er renholdet helt fint.

K West Hotel & Spa har, som det fremgår av navnet, en spa-avdeling. Inngangen koster 20 pund. Vi testet ikke ut fasilitetene, men også her har fotografen gjort seg fortjent til lønna.

Men skulle du virkelig reise til London for å labbe rundt på et shoppingsenter, da er K West kanskje noe å tenke på. Westfield er fem minutters gange unna, og har alle de butikker du kan tenke deg.

Ja, vi mener alle.

PS: «Billige» og stilige hoteller, som Hoxton-hotellene i London, Z-hotels og Citizen M (i flere byer) er en trend. Dessverre med suksess, for billige er som regel ikke disse hotellene lenger. Og denne konkurrenten sto dessverre ikke i stil.