PUB CRAWL: Det er noe erkeengelsk over det å overnatte på puben. Coach & Horses i Kew Green sørvest i London er nyoppusset og hyggelig.

Hotelltesten: Coach & Horses, London

Bo på pub i London

Hvem har ikke hørt om mannen som ikke kom seg hjem fra puben i tide? Vi testet en av London-pubene som har løsningen på akkurat det problemet: Overnatting!

Publisert Sist oppdatert

Coach & Horses London

78 poeng

Pris: Fra ca. 1500 kr (dobbeltrom). Coach & Horses, 8 Kew Green, Richmond, London www.coachhotelkew.co.uk

Beliggenhet 8/10

40 minutter fra sentrum. Litt tilbaketrukket langs en godt trafikkert vei, med grøntområder i nærheten.

Rom 9/10

Smakfullt innredet og med utmerket standard. Store rom, stille strøk.

Standard 9/10

Nyrenovert i lyse farger og klassisk, britisk stil.

Senger 9/10

Deilig, stor seng med gode puter.

Frokost 5/10

Buffet, med varmrett fra meny. Begrenset og litt kjedelig utvalg, ordinær kvalitet på varmmaten.

Bad 8/10

Dusj i badekar. Gode håndklær. Greit utvalg av toalettartikler.

Fellesområder 6/10

Enten er du på rommet, eller så er du på puben. Ingen grunn til å dingle rundt i resepsjonen (som består av tre stoler).

Renhold 10/10

Strøkent renhold.

Valuta for pengene 8/10

Ikke noe varp, men vel verdt summen dersom du liker pub og god stemning og ikke har noe imot å være utenfor sentrum.

Youngs-kjeden består av et 20-talls puber, barer og boutiquehoteller i London og sør-England. I Kew Green (sørvest i London, nær bydelen Richmond) ligger Coach & Horses –en av pubene i kjeden som ikke bare tilbyr ale og en matbit, men også tak over hodet.

Pubene er en av britenes gaver til verden. Selv om vi stadig kan lese at mange av de tradisjonelle pubene sliter med å få det til å gå rundt, finner du dem fortsatt over alt på øya.

Her stimler britene sammen på vei hjem fra jobb, en eller annen gang på ettermiddag eller kveldstid, for å skravle, for å drikke og – stadig oftere – for å få et skikkelig måltid.

Coach & Horses er en riktig fin pub av den nye skolen – med et godt kjøkken, ved siden av alt du måtte ønske å drikke, fra te, barista-kaffe og juice til håndbrygget øl og drinker.

Foruten selve puben er det to rom med bord for spisende og et trivelig uteområde med et drøyt dusin bord.

Dessuten: Overnatting.

Lokalene er nyrenoverte, fellesområdene smakfullt innredet i klassisk pubstil, og på de 31 rommene er stilen tatt vel i vare. Dette er god, gammel engelsk stil – med en telefon med dreieskive (husker du ...?) på nattbordet.

Det er riktignok bare en interiørmessig detalj, for rommene er nyoppussede og nesten uvanlig romslige sammenliknet med hva London-hoteller pleier å by på.

Les også: Slett ikke dyrt til London å være

Sengene er store og behagelige. De fleste rommene har dusj i badekaret. Minibaren er normalt godt utrustet, dessuten med Nespresso-maskin med en håndfull kapsler. Rett i nabolaget er det forøvrig en liten dagligvarebutikk med gode åpningstider og brukbart utvalg, inkludert frukt, snacks og drikkevarer.

Coach & Horses ligger i Kew Green, helt i nordenden av Kew Gardens, som er et must for enhver med antydning til grønne fingre. Kew Gardens er en botanisk hage med verdens største samling av levende planter og sopp, og strekker seg langs Themsen nordøstover fra Richmond.

Les også: En lekker og usnobbete perle i London

Nevnte Richmond, sju stopp med bussen fra Coach & Horses, har mange butikker og hyggelige spisesteder, for dem som ikke vil inn til West End. Reisen til det mer turisttette sentrum av London tar du lettest fra T-banestasjonen Kew Gardens, snaue 10 minutter å gå fra puben. Dette er forøvrig et særdeles sjarmerende strøk, med en håndfull utmerkede spisesteder.

Les også: Kanskje Londons hyggeligste, lille luksushotell

Coach & Horses har selv et godt spisetilbud, og som de fleste puber i denne klassen serverer de en skikkelig steik på søndagene. Gitt den gode maten i restauranten er det litt overraskende at hotellfrokosten ikke er mer enn ordinær. Buffet med varmmat fra spisekartet, er oftest inkludert i romprisen.

PS: Husk at Coach & Horses ikke er verdens mest originale pubnavn. Du finner en av Londons mest kjente puber med samme navn midt i Soho, der de har drevet siden 1847. Dette var faktisk byens første vegetar-pub, men de har ikke overnatting som navnebroren ute i Kew. Men det er flere puber i London som har overnattingstilbud. Ofte er dette både hyggeligere og billigere enn tradisjonelle hoteller.