SER LEKKERT UT: Sjokoladekake med friske bær og vaniljesaus er ikke så god som den ser ut.

Veimat-testen 2018: Veikroa Nes i Ådal

Maten frister øyet mer enn ganen

Dette er en veikro akkurat som du venter at den skal være, men det er sjelden vi har fått maten så pent servert. Hadde alt smakt like godt som det så ut, ville det vært et kongemåltid.

Publisert Sist oppdatert

Nes i Ådal

66 poeng

Veikroa, Ådalsvegen 1163, 3524 Nes i Ådal, ved E16 på veien mellom Oslo og Fagernes. Ladestasjon, 1 stk. CCS/Combo 50 kW, 1 stk. CHAdeMO 50 kW, 1 stk. Type 2 22 kW. http://www.veikroa-nesiadal.no

Førsteinntrykk 7/10

God parkering. Bensinstasjon. Helt alminnelig veikrointeriør. Mange sitteplasser inne. Disker med et par kaker og noen bagetter.

Meny 7/10

Dagens er kokt torsk med bacon. Ellers typisk veikromeny. Ett vegetartilbud. Småretter og smørbrød. Kjøpekaker, også en glutenfri.

Smak 6/10

Fint stykke torsk med god, hvit saus til, men de frosne gulrøttene er altfor mye kokt, og potetene får så vidt ståkarakter. Gørrkjedelig sjokoladekake fra Stabburet.

Pris 8/10

Dagens rett, kokt torsk til 168 kroner inkludert kaffe er en god pris! Flere retter pluss/minus 150 kroner, men også biffsnadder til 210.

Service 8/10

Hyggelig service, og maten blir servert ved bordet.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med kjøttkaker, pølser, pommes frites, kyllingnuggets og pannekaker. Ikke noe fisk. Barnestoler. Lite lekehjørne inne og lekeapparater ute på gresset.

Hjemmelaget 6/10

Lite hjemmelaget, utover brun saus og kålstuing til kjøttkakene får vi vite.

Drikke 7/10

Vanlig utvalg av brus. Vannet fra dispenser er ikke kaldt. Ingen isbiter. Alkoholfritt øl, øl og vin. Kaffemeny fra to ulike automater, den ene kverner bønnene. Svart kaffe er bitter og litt for tynn.

Renhold 6/10

Rent og ryddig, men de polstrede stolene er flekkete. Det er ruskete i vinduskarmene av alle steder, og tannpirkere og litt papirrusk enkelte steder på gulvet.

Toaletter 4/10

Flislagte separate toaletter i kjelleren. Det er rent, men slitt, og det lukter rett og slett vondt.

Dette er en helt alminnelig veikro som du finner mange av langs norske veier. Vi var her i fjor, og var ikke spesielt imponert. Forventningene var med andre ord ikke skyhøye, men det er interessant hvordan små ting kan endre bildet.  

Menyen er en typisk veikromeny med kjøttkaker fra Gilde, stekt flesk, kyllingnuggets, rødspette, schnitzel og hamburgermeny. Pasta med vegoboller er vegetaralternativet. Småretter og smørbrød. Tre-fire ulike kjøpekaker i disken, suksessterte (glutenfri), plastpakkede lefser og muffins. Softis og iskrem. Ferdigstekte vafler på benken.

Når vi spør hva de anbefaler, foreslår hun dagens, som er kokt torsk med bacon. Fisken er frossen, men det er en fin loin, lover hun i disken. Loinen er det tykke, fine ryggstykket på fisken, selve indrefileten om du vil.

Fisken er lekkert presentert på tallerkenen med hvit saus, raust med bacon og gulrotskiver, frisk dill og agurk- og sitronskiver pent dandert på siden. Den presentasjonen er det ingenting i veien med!

Dessverre er ikke tilberedningen like perfekt. Gulrøttene i skiver har vært frosne og er for mye kokt. Potetene er ikke mer enn helt greie, men fisken er god den, og sausen også.

Mens vi spiser blir vi oppmerksomme på dessertmenyen på bordet. På bildet er det en sjokoladekake dandert med bær og vaniljesaus, og det frister selv om kaken ikke er hjemmelaget, men fra Stabburet.

Når kaken kommer på bordet viser det seg at den er enda lekrere servert enn på bildet! Sånt skjer ikke ofte. Det er masse friske bær og en liten sjø av vaniljesaus. Så får det ikke hjelpe at kaken er kjedelig, og sausen smaker akkurat som den som kommer fra kartong. Men bærene er gode.

I fjor reagerte vi på en steinhard og fettete schnitzel – det eneste de hadde som var hjemmelaget på menyen, og vi konkluderte med at det ikke var noen grunn til å bli lenger enn strengt tatt nødvendig. Årets besøk var langt hyggeligere – og selv om maten ikke er hjemmelaget, skal de ha for lekker servering.

(Testet av Motor i februar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)