FISK PÅ MENYEN: Det er flott å få fersk skrei på en veikro midt i skreisesongen, men det skorter på tilbehøret.

Veimat-testen 2018: Nor-Kro

Hurra for fersk fisk, men dessverre er baconet seigt

Å få fersk skrei på en typisk veikro – selv midt i skreisesongen, må sies å være en positiv overraskelse.

Publisert Sist oppdatert

Nor Kro 2018

72 poeng

Motell Nor-Kro, ved RV7 gjennom Hallingdal, Bromma, 3540 Nesbyen Ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Motell med bensinstasjon og ladepunkt. Tradisjonell veikro, litt trangt ved disken. Uteplasser. Internett.

Meny 8/10

Tradisjonell veikromeny i tillegg til blant annet fersk skrei, flesk og duppe, stekt flesk med tomatbønner og husets hjemmelagde fiskesuppe.

Smak 6/10

Fisken er fersk, men baconterningene er harde og seige, og grønnsakene har ligget for lenge. Pannekakene er gode, men er de nystekte?

Pris 7/10

Hele spekteret – fra husets fiskesupper (142,-) og stekt flesk (155,-) til fersk skrei (215,-) og bifftallerken (258,-). Kaffe inkludert i middagen.

Service 6/10

Varierende. En med svært lite kunnskap og som eksempelvis ikke aner hva skrei er. En annen går fra å være ganske mutt, til å bli blid og ordne opp.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med kyllignuggets, kjøttkaker, pølser, pannekaker, pasta, burger og fisk på pinne. Barnestoler. Inngjerdet lekeplass ute, godt skjermet mot trafikken og p-plassen.

Hjemmelaget 6/10

Fiskesuppen og en rett på dagens meny er alltid hjemmelaget. Mye er signert Stabburet, men skreien er fersk. Ingen hjemmelagde kaker eller desserter får vi opplyst.

Drikke 8/10

Drikke: Brus, iste, juice, milkshake og kaffedrikker på kartong, ingefærøl, sjokomelk, vann i dispenser, isbiter lett tilgjengelig. Litt syrlig kaffe. Fersk kaffefløte ved kaffemaskinen.

Renhold 9/10

Godt renhold. Alle bord blir ryddet og tørket av. Stativet hvor folk setter fra seg brett og skitne tallerkener holdes tomt og ryddig hele tiden. Ikke mye rusk på gulvet.

Toaletter 7/10

Dusj og nyoppussede båstoaletter i kjelleren. Berøringsfrie kraner, såpeholder og papirtørker. Greit, men ikke strålende renhold.

Han i disken må riktignok løpe på kjøkkenet for å høre om fisken er fersk, men det får vi bekreftet.

Vi vet fra tidligere besøk at de har en god og hjemmelaget fiskesuppe med mye friske grønnsaker i, så vi er trygge på at de kan fisk på Nor-Kro.

 

Ellers byr kroa på en ganske tradisjonell veikromeny med kjøttkaker, panert rødspette, burgere og pasta etc. fra Stabburet. I tillegg har de flere retter på dagens meny: Flesk og duppe og stekt flesk med tomatbønner, i tillegg til skreien og husets hjemmelagde fiskesuppe.

Fisken på bildet er dampet, og derfor blir vi litt overrasket over å få sprøstekt fisk. Det ødelegger litt av det ferske, fine skreipreget, synes vi, men det er jo ikke sikkert alle er enige i det. Fisken er i hvert fall rykende varm. Den har fått et dryss med baconterninger på toppen, men de må ha ligget lenge, for de er både seige og harde.

Tilbehøret er potetstappe, og det er langt å foretrekke fremfor poteter som er allergimerket med sulfitt i menyen. Det betyr i praksis vakuumpakkede poteter, og det er sjelden de er gode. Potetstappen er nok laget med de samme potetene, men det smaker bedre i en mos.

Grønnsakene er fennikel og grønne bønner. Det er et godt valg, men det hadde vært virkelig godt hvis de ikke hadde vært dampet lang tid i forveien. Nå er de slappe, litt smakløse og langt fra varme. I tillegg svømmer grønnsakene i alt for mye brunet smør.

Men de skal ha for både for fersk skrei og for flesk og duppe. Begge deler er gode alternativer til mer gatekjøkkenaktig veikromat.

 

I tillegg viser det seg at Nor-Kro har en salatbar, som selv klokken fem om ettermiddagen, ser frisk og innbydende ut. Bare synd at de har gjemt den bakom et hjørne. Vi så den altfor sent.

 

Heldigvis redder de seg litt inn på pannekakene. Tre fine pannekaker med syltetøy. Vi lurer likevel litt på om de er nystekte, eller om det er ferdiglagde pannekaker som bare er varmet. Men så lenge de er varme og du kan velge det syltetøyet du har lyst på, er dette en god dessert.

 

(Testet av Motor februar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)