FIN BELIGGENHET: Heimat Brokelandsheia ligger sentralt, men likevel skjermet fra E18 og inn mot et fint skogsområde.

Veimat-testen 2018: Heimat Brokelandsheia

Et solid og greit måltid – verken mer eller mindre

Heimat er en kjede med spisesteder i Telemark og Aust-Agder, og de er ganske forskjellige, selv om det er en del gjenkjennelige trekk. Heimat Brokelandsheia er liten, men kan til gjengjeld friste med en fin uteplass.

Publisert Sist oppdatert

Heimat Brokelandsheia 2018

70 poeng

Heimat Brokelandsheia, Brokelandsveien 6, 4993 Sundebru Ved E18 mellom Kragerø og Risør. Ladestasjoner, 3 stk. CCS/Combo 50 kW, 3 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW, 8 stk. Tesla superlader 135 kW www.heimat.no/brokelandsheia

Førsteinntrykk 8/10

Motell med liten veikro i tilknytning til et kjøpesenter med vinmonopol, bensinstasjon, elbil-ladere, Tesla supercharger. Skjermet uteservering mot skogen på baksiden. Åpent nett.

Meny 6/10

Liten meny med kjøttkaker, kjøttpudding, fritert rødspette, biffsnadder, ukas kjøtt og ukas fisk + tre burgere, salater og smørbrød.

Smak 7/10

Svinesteiken er god, men litt tørr. Sausen mangler karakter, og potetene smaker ingen ting. Raust med god surkål. God karamellpudding med en saus som faktisk smaker karamell.

Pris 7/10

Alltid en middagsrett til 100 kroner. Burgere 149-155 kroner. Hovedretter 170-199. Biffsnadder 219 kr. Ukas kjøtt – svinesteik – til 189 kroner inkluderer dessert og kaffe.

Service 7/10

Alminnelig hyggelig service.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny med kyllingklubber, fiskepinner, hamburger, pølse og rødspette. Lekeapparater ute. Uteplass skjermet fra trafikken og parkeringsplassen. Barnestoler.

Hjemmelaget 7/10

Det meste, får vi vite, men hverken kjøttkaker eller rødspette ... Det betyr i prinsippet at de steker kjøtt og fisk selv. Dessertene, som er ulike puddinger, er hjemmelaget.

Drikke 6/10

Brus, iste, juice, melk, eplesaft og braincooler. Vannet i mugge på disken er ikke kaldt, og det er ikke mulig å få isbiter. Kaffen er litt tynn, men balansert og god på smak.

Renhold 8/10

Alminnelig rent og ryddig. Bordene er tørket av og ryddet.

Toaletter 6/10

For å komme på toalettet, må man gjennom en mørklagt bar. Enkle, rene båstoaletter, men som i fjor er det udelikat å se rett inn på pissoaret i det du åpner døren til toalettene.

Heimat på Brokelandsheia er en nokså liten veikro, og er en kombinasjon av spisested og motell.

Menyen er like liten. Vi kjenner igjen en middagsrett til 100 kroner (denne dagen er det kjøttpudding) og burgerne. Den ene er ny og serveres med chili con carne på toppen.

Ellers er det ganske tradisjonelt med svinesteik, biffsnadder, rødspettefilet og kjøttkaker. I tillegg har de salater og noen smørbrød i disken.

Svinesteik er dagens rett, og for 189 kroner får du både dessert – hjemmelaget sjokolade- eller karamellpudding, og kaffe. Det er en god pris.

Svinesteiken er god på smak, men litt tørr. Sausen mangler karakter, og potetene smaker rett og slett ingen ting. Raust med surkål gir svinekjøttet den sødmen det trenger.

Karamellpuddingen har litt konsistens og er tydelig hjemmelaget. Det er liksom ikke bare diss, og du slipper den kjedelige, glatte industripuddingen. Karamellsaus smaker skikkelig av karamell og ikke bare sukker. Et solid og greit måltid med andre ord.

Det fineste med Heimat Brokelandsheia er uteområdet. Hele spisesalen er vendt bort fra veien og parkeringsplassen og ut mot skogsområdet på baksiden. Om sommeren er det stille og fint å kunne sitte der ute.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)