ARENDALS STORSTUE: Hotellet i det lave, hvite bygget glir godt inn i den hvite trebebyggelsen på Tyholmen.

HOTELLTESTEN: CLARION HOTEL TYHOLMEN

Duvende opplevelse på Tyholmen

Det er deilig å legge seg rett ned i en god stol foran vinduet på rommet - det er til og med en stol fra Hødnebø, en gang en lokal møbelprodusent – og se ut mot sjøen og båtene som tøffer forbi.

Publisert Sist oppdatert

Tyholmen Hotel

74 poeng

Pris: Fra cirka 1520 kroner for et dobbeltrom. Vi betalte 1680 kroner for en natt inkludert frokost, internett og inngang til treningssenter. Clarion Hotel Tyholmen, Teaterplassen 2, 4801 Arendal Tlf: 37 07 68 00 www.nordicchoicehotels.no

Beliggenhet 8/10

Flott beliggenhet i sentrum av Arendal, helt ytterst i Pollen med utsikt mot sjøen. Det er nesten ingen biltrafikk forbi hotellet, så det er stille, samtidig som det er helt sentralt.

Rom 8/10

Pent innredet rom med god standard i andre etasje. Pene tekstiler, skrivepult, lenestol og utsikt mot Pollen. Over halvparten av rommene har sjøutsikt. Minibar og vannkoker.

Standard 8/10

Hotellet er oppgradert og fremstår moderne og nyoppusset.

Senger 7/10

God seng. Tynn, syntetisk dyne, litt fyldigere syntetisk hodepute. Stor hotellpute (ikke pyntepute) i tillegg.

Frokost 7/10

Flere sorter brød – mye av det er dessverre bake off, varmretter med egg, speilegg, omeletter etc. Mange typer pålegg, frukt og grønnsaker. Smoothie. I hotellsammenheng fremstår frokosten likevel ganske alminnelig.

Bad 6/10

Rommelig og pent, flislagt bad med dusj. Litt stive håndklær. Alt i ett-såpe i dispenser. En stor glippe mellom skyvedøren og veggen, gjør det veldig lytt. Dusjen lar seg ikke lukke, så det blir en del vann på gulvet.

Fellesområder 8/10

Veldig hyggelig restaurant med bar, uten at vi testet maten. Fine sitteområder i forlengelse av baren og i resepsjonen. Terrasse på utsiden. Gratis trening på treningssenter 5 minutter fra hotellet. Pene toaletter i resepsjonsområdet.

Renhold 7/10

Rent og pent. Ikke støv på noen flater, men støv under sengen.

Valuta for pengene 7/10

Hotellet er veldrevet, ordentlig og med fin beliggenhet, uten at det løftes til en opplevelse. Det var helt fullbooket, og vi fikk det siste rommet. 1680 kroner er ikke noe kupp, men akseptabelt, forutsatt at du får utsikt.

Tyholmen hotell har på en måte tatt rollen som Arendals storstue. Hotellet ligger midt i sentrum med Pollen og innseilingen til Arendal rett utenfor. Beliggenheten er noe av det beste med hotellet, og det hvite, lave bygget glir godt inn blant de gamle trehusene i nærheten.

Over halvparten av rommene har sjøutsikt. Det er en kjempefordel for de gjestene som ender på denne siden.

I tillegg har man altså tenkt en tanke når man har innredet rommene.

Det er ikke en tilfeldig stol tilfeldig plassert i et hjørne, men en stol som egner seg for avslapning plassert rett foran vinduet og utsikten.

Sjøen er synlig nesten overalt hvor du beveger deg på hotellet, og om sommeren er det mulig å sette seg utenfor. Sjøen er så nær at man nesten kan stikke tærne i vannet hvis man tar av seg skoene.

Hotellet ser ut til å ha gjennomgått en nylig renovering. Det fremstår moderne og hyggelig, med lune sittekroker og en restaurant som er «drevet» av den svenske superkokken Marcus Samuelsson.

Til og med i resepsjonen er det hyggelig å sette seg ned – enten for å jobbe eller for å forsyne seg med en kaffe og et eple som står fremme på bordet.

Du kan kjøre helt frem til hotelldøren og parkere utenfor eller i kjelleren under hotellet (150 kroner per døgn). Ellers offentlig betalingsparkering i de små gatene rundt hotellet.

Dette hotellet er skikkelig, veldrevet og det du forventer av et hotell – uten at det er noen opplevelse i seg selv.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester hotellet mens vi bor der.)