SOMMERIDYLL: Lokstallen har nok en av de fineste beliggenhetene og bygningene til spisesteder langs veien. Når du snur ryggen til veien ser du hagen og vannet.

Veimat-testen 2017: Lokstallen

Velsmakende og sjarmerende

En hustrig vårdag svinger vi inn for å spise lunsj på Lokstallen. Det er fortsatt for kaldt å spise ute, så vi peiler oss inn på ett av de tre ledige bordene innendørs. Vi befinner oss i en gammel sjarmerende mursteinsbygning (tidligere lokstall) med stor hage mot vannet og en velholdt låve.

Publisert Sist oppdatert

Lokstallen

91 poeng

Lokstallen ligger ved fylkesvei 34 utenfor Brandbu, Røykenviklinna 412 Brandbu

Førsteinntrykk 10/10

Her er alle detaljer på plass, enten det er sommer og blomster, eller vår og fyr på peisen. Hyggelig innredning, og interiørbutikk i andre etasje. Stor parkeringsplass, lett å parkere.

Meny 9/10

Noen få småretter, fire hovedretter og et par desserter. Selv om menyen er relativt liten er alt så fristende at det likevel er vanskelig å velge.

Smak 10/10

Lykke langs veien. Dette er rett og slett sjeldent godt.

Pris 8/10

Varmrettene er de dyreste, og alle fire koster 255 kroner, to fiskeretter og to kjøttretter. Flere retter til under 200-lappen også. Dessertene koster over 100 kroner.

Service 10/10

Fabelaktig service. Uformell og hyggelig. Vi får restene av maten vi bestilte pakket inn i folie, og kokken tilbyr seg å rense det som er igjen av fisken først!

Barnevennlig 8/10

Nydelige omgivelser, stor gressplen. Trapp midt i lokalet, så du skal passe litt på innendørs. Alle barn under 12 år spiser fra menyen til halv pris. Billig is.

Hjemmelaget 10/10

Alt er laget fra bunnen av, med bevissthet og kunnskap rundt råvarene.

Drikke 9/10

Vann og isbiter kommer straks på bordet, gode drikkealternativer til brus. God kaffe! Skulle gjerne sett et enda bedre utvalg av lokale og norske safter og juicer.

Renhold 10/10

Det er rent og ikke minst pent overalt. Bordet er tørket godt av (hvor ofte har vi ikke kommet til bord med smuler), og det er friske blomster i vasene.

Toaletter 7/10

Det er kun et toalett inne i lokalet. Det er et rent og fint toalett, men var bittelitt rufsete (papir på golvet) da vi var innom.

På tross at vi egentlig hadde bestemt oss for en litt lettere lunsj, for eksempel en kyllingsalat, ender vi opp med varmrettene.

De er såpass fristende, og når kokken svinger forbi og uoppfordret forklarer litt mer enn det som står i menyen, er det avgjort.

Selv om både kyllingsalaten og Spicy Thai Salat til 195 kroner ser veldig gode ut der de ble båret ut til nabobordet i rause porsjoner ...

INTERIØR: Interiøret er først og fremst hjemmekoselig, og det er sjeldent å kunne nyte veimat i så hyggelige omgivelser.

Drikke kommer fort på bordet. Vi ber om isbiter og får det straks.

Maten kommer også ganske kjapt, som på en veikro. Ellers er det lite som minner om en tradisjonell veikro her, interiøret, bordserveringen og servicen er mer som på en restaurant eller kafé - men hvis vi kan få det attåt, så gjerne for oss.

NAM-NAM: Vi ble så oppslukt av den gode maten at vi glemte å få med bilder av den, men her er desserten. Rabarbra-crumble med skikkelig god vaniljesaus.

Det er smaken som for alvor (og igjen) sender Lokstallen helt i tetsjiktet blant veimatstedene vi har testet i år.

Det er kanskje litt dyrt, men samtidig ikke mange kronene over snittet, og maten er rett og slett veldig god.

Her er alt hjemmelaget, det kjennes på smaken. Maten serveres også rykende varm, vi slipper å stå i kø mens maten blir kald.

Fisken kommer med en frisk grønn salat og hjemmelagde pommes frites med tartarsaus.

Svinenakken er mørere enn mørest. Den serveres med blant annet pære og potet, samt en nydelig saus

Med fyr på peisen og en god kaffe til slutt, er det lenge siden vi har vandret så mette og glade ut fra et spisested som ligger langs veien.

Forresten, barn under 12 år tilbys halv porsjon av alt som står på menyen, til halv pris.

(Testet av Motor april 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)