MOSKUSGRILLEN: En kombinasjon av veikro, gatekjøkken og lokalt spisested.

Veimat-testen 2017: Moskusgrillen, Dombås

Elgburger i moskusland

Elgen er død, men tilbehøret til burgeren gir den nytt liv.

Publisert Sist oppdatert

Moskusgrillen

73 poeng

Moskusgrillen ligger ved E6 i Dombås sentrum, på veien mellom Lillehammer og Trondheim, 2660 Dombås. Ladestasjon i nærheten.

Førsteinntrykk 6/10

Veikro/grill/gatekjøkken midt i sentrum av Dombås. Vi kommer en og en halv time før stengetid. Da er det slutt på middagsretter med poteter, og diskene tømmes og vaskes.

Meny 8/10

Burgere, pizza, kebab og noe tradisjonsmat som elgkarbonader, stekt ørret, pannekaker med flesk og potetball på torsdager. Også biff.

Smak 8/10

Tyttebærrømme, viltdressing og tranebær chutney løfter en ellers vanlig elgburger. Altfor lite syltetøy til pannekakene.

Pris 7/10

Vanlig veimatnivå. Pluss for tre størrelser med kjøttkake – 125, 145 og 165 kr. Elgburger 189 kr. Pepperbiff 239 kr er restaurantpris.

Service 8/10

Alminnelig hyggelig service i disken når du bestiller.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med burger, nuggets, pølse, pannekaker, kjøttkaker, kyllingfilet og hjemmelaget lapskaus. Serveres med drikke og en overraskelse i form av en leke.

Hjemmelaget 7/10

Noe, som lapskaus og elgburger som er husets spesialitet. Ellers mye gatekjøkkenmat.

Drikke 6/10

Brus, brain cooler, vann. Ølmeny med noe lokalt øl. Smakløs kaffe med brent ettersmak.

Renhold 8/10

Ryddig og ordentlig, men litt ruskete på gulvet så sent på dagen.

Toaletter 8/10

Båstoaletter, greit renhold.

Midt i sentrum av Dombås ligger Moskusgrillen som nok fungerer like mye som et gatekjøkken/kafé/møtested for folk som bor i nærheten, som det er et sted for folk stopper langs veien.

PENT OG RYDDIG: Hit kommer ungdommer for å kjøpe pizza og brain-cooler og voksne for å spise middag.

Menyen er i stor grad preget av at det også fungerer som gatekjøkken.

Her er burgere, kebab og pizza, men også noe tradisjonsmat som hjemmelagde elgkarbonader, stekt ørretfilet, pannekaker med flesk og potetball på torsdager.

I disken anbefaler de elgburgeren, og det er først og fremst tilbehøret som frister.

Burgeren er ganske ordinær, men tyttebærrømmen, viltdressingen som smaker av pepperrot og tranebærchutneyen er kjempegodt tilbehør! Det tilfører litt sødme og litt friskhet og hever burgeren til noe som faktisk er ganske spennende.

HUSETS SPESIAL: Elgburger med grovt hamburgerbrød, tyttebærrømme, viltdressing og tranebær chutney.

Pannekaker er ofte noe som er forbeholdt barnemenyen, så når også vi voksne kan få pannekaker med blåbærsyltetøy og flesk, frister det.

De fire pannekakene er helt ordinære. Flesket er ålreit, men én liten porsjonspakning med blåbærsyltetøy til fire pannekaker, er ganske gnient. Vi skulle gjerne ha hatt litt blåbærsyltetøy i en skål, selv om det vel er litt mye å ønske seg at det skulle være hjemmelaget i tillegg.

Men et lite gressløkdryss i pannekakerøren hadde ikke vært dumt. Det ville ha gjort dem mye mindre kjedelige og gått godt både til flesket og til syltetøyet.

FLESKEPANNEKAKER: Pannekaker med flesk og blåbærsyltetøy.

Vi nøyer oss med kaffe, te og en twist hver fra glasset på disken til slutt. Kaffen smaker ikke stort og har litt brent ettersmak. Kanskje har den stått hele dagen.

Tevannet er så lunkent at du kan stikke fingeren i det, men damen bak disken tilbyr seg å koke nytt vann heldigvis.

Salget av alle retter med kokte poteter er avsluttet, og diskene blir ryddet. Det nærmer seg stengetid - hvilket vil si om godt over en time.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)