VEILANGS: Camillas ligger vegg i vegg med bensinstasjonen langs E16 ved Dale mellom Bergen og Voss.

Veimat-testen 2017: Camillas kro, Dale

Smaken veier opp

NB. Denne kroa er stengt. Tett på E16 med bensinstasjonen vegg i vegg ligger Camillas kro, og hadde det ikke vært for at de hjemmelagde rettene er gode og serveres skikkelig varme, kunne du like godt ha tatt en pølse på bensinstasjonen i stedet.

Publisert Sist oppdatert

Camillas kro

59 poeng

Camillas kro langs E16 ved Dale mellom Bergen og Voss, Dale Industriområde 14, 5722 Dalekvam. Se nettsiden for meny og åpningstider:www.facebook.com/camillaskro

Førsteinntrykk 6/10

Inntrykket er slitt selv om det er lyst og det står kunstige blomster i vinduene. Frityrlukten henger tung under taket.

Meny 7/10

Dagens meny varierer med seks-syv ulike retter. I tillegg er det faste veikrotravere som kyllingnuggets, pommes frites, hamburgere og løvbiff.

Smak 8/10

Både fiskegrateng og lasagne er godt og skikkelig varmt. Det er bra med fisk i fiskegratengen.

Pris 8/10

Ikke noe å si på prisen. Hjemmelagde kjøttkaker med ertestuing 155 kr, hjemmelaget fiskegrateng 135 kr. Porsjonene er ikke så store, men du blir nok mett.

Service 6/10

En mann på jobb er alt for lite. Selv om han er hyggelig, klarer han ikke å rekke over alt.

Barnevennlig 4/10

Kyllingnuggets med pommes frites og pølse med pommes frites. Barn kan ikke få halv porsjon av den faste menyen. Barnestoler og stellerom.

Hjemmelaget 7/10

Flere hjemmelagde retter. Varierer litt fra dag til dag, blant annet hjemmelagde kjøttkaker, lapskaus med saltkjøtt, fiskegrateng og lasagne.

Drikke 4/10

Brus. Vann i mugger, men det har stått lenge på disken og er ikke kaldt. Kaffe er inkludert, men smaker litt brent og bærer preg av å ha stått i kolben en stund.

Renhold 5/10

Bordene er vasket, men én mann rekker ikke å rydde bordene raskt. Frityrlukten er ubehagelig. Toalettnøkkelen i en lang stropp legges rett på disken der maten serveres.

Toaletter 4/10

Herretoalettet er avstengt. Rent, men nedslitt, mangler tørkepapir, og lufttørkeren stopper etter noen sekunder. Ikke egen bøtte til bind.

Dagens meny varierer med seks-syv ulike retter, med lasagne og fiskegrateng blant de faste hjemmelagde innslagene.

I tillegg er det faste veikrotravere som kyllingnuggets, pommes frites, hamburgere og løvbiff.

Dessertmenyen består av en stabel med vafler, en ferdigkjøpt eplekake, ferdigkjøpte wienerbrød og plastpakkede lefser.

HJEMMELAGET: Fiskegratengen smaker godt, men tilbehøret er ikke på høyden.

Både fiskegrateng og lasagne er hjemmelaget, godt og skikkelig varmt på tallerkenen. Det er bra med fisk i fiskegratengen og selv om potetene er smakløse, smaker de i hvert fall ikke vakumpakket. 

Men ferdigkjøpt toastloff og et beger Soft flora margarin ved siden av maten, løfter ikke akkurat måltidet, selv om brødet har fått en omgang i brødristeren.

Heldigvis drukner ikke Thousand Island-dressingen det grønne innslaget som består av isbergsalat, én tomatskive, én agurkskive, én skive paprika, én løkring og en skje med mais.

DET ER I HVERT FALL VARMT: Og lasagnen er helt ok.

 

Selv om store deler av menyen bærer preg av ferdigmat, har de flere hjemmelagde retter.

Det varierer litt fra dag til dag, men hjemmelagde kjøttkaker, lapskaus med saltkjøtt, fiskegrateng og lasagne står på menyen denne dagen.

En liten gutt har ikke mye å velge mellom på barnemenyen og bestiller pølser med pommes frites. Han får en tallerken med en wienerpølse og et hav av pommes frites. Det kan godt være at det er akkurat det han ville ha, men det ser ikke spesielt fargerikt, sunt og fristende ut.

En enslig mann som bare snakker engelsk er hyggelig og blid og unnskylder at det tar tid før vi får maten.

Han skal både lage mat, rydde bord, ta i mot bestilling og betaling. Det er ikke tvil om at de burde ha vært flere på jobb, men han tar seg tid til å komme ut med maten til oss.

Vi velger nemlig å sette oss ut for å spise selv om det i prinsippet betyr at vi sitter på parkeringsplassen. Frityrlukten og stekeosen sier kanskje ikke noe om renhold, men det gir et inntrykk av å være litt ufriskt. Da er det bedre med lukten av spylevæske og bdiesel fra bensinstasjonen ved siden av.

Frityrlukten slipper ikke taket likevel. Så glemmer vi i hvert fall ikke hvor vi har vært.

(Testet av Motor april 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. Veikroa er nå nedlagt.)