VERTSHUS: Spisestedet i førsteetasje på Porsanger vertshus er vel verdt et stopp.

Veimat-testen 2017: Porsanger Vertshus, Lakselv

God mat til billig penge

Porsanger Vertshus er mer av en restaurant enn en klassisk veikro, men alternativene er få i Lakselv – og maten er utmerket.

Publisert Sist oppdatert

Porsanger vertshus

81 poeng

Porsanger Vertshus, som ligger langs E6 midt sentrum av Lakselv.

Førsteinntrykk 7/10

Serveringsdelen av vertshuset ligger i første etasje av hotellet samme navn. Selve hotellet er overmodent for renovering, men restauranten er ganske trivelig – og betjeningen vennlig.

Meny 9/10

Variert og bra – med både fisk og kjøtt. Pluss for lokale leverandører og spesialiteter.

Smak 8/10

Rene, fine smaker. Langtidsstekt rein ble anbefalt på det varmeste, og selv om det nærmest var «pulled rein», var karakter og smak i behold.

Pris 10/10

Billig til restaurant å være, midt på treet (eller litt under) om du velger veikro-vurdering av prisene. Kort sagt, bra verdi for pengene.

Service 8/10

Utmerket, selv om det var besøkende nok til å ha ytterligere en kelner på jobb da vi var innom.

Barnevennlig 8/10

Har egen barnemeny. Ikke noe lekeområde. Mange av de ordinære rettene ligger forøvrig såpass lavt i pris at de er gode alternativer for de litt yngre.

Hjemmelaget 9/10

Bra bruk av lokale leverandører. Tilberedningen tar noe tid, hvilket er en finfin bekreftelse at det gjøres ordentlig arbeid med maten.

Drikke 8/10

Mineralvann og kaffe. Dessuten et rikholdig utvalg av vin og øl for den som ikke kjører, blant annet flere håndlagde øl.

Renhold 8/10

Helt OK.

Toaletter 6/10

OK, men dog ganske slitt.

Vi kom til Lakselv en sen lørdagsettermiddag, og på dette lille tettstedet, som er administrasjonssenter i Porsanger kommune, vrimler det ikke av alternativer.

Lakselv hotell kjører tradisjonell buffét og gatekjøkkenet over gata for vertshuset har en helt uinspirert hurtigmatmeny, så vi var godt fornøyd da vi fikk studert tilbudet på vertshuset.

Les også: Dette bør du vite når du leter etter god veimat i Troms og Finnmark

 

PULLED RUDOLF: Sjelden har vi fått mørere reinkjøtt enn den langtidsstekte varianten på Porsanger vertshus.

Fire forretter, fire hovedretter og fire desserter – alle med spennende innslag av lokale råvarer, i tillegg til bra utvalg av pizza og hamburgere (bl.a. reinburger) for den som insisterer på slikt.

Det er alltid godt å komme til steder som tilbyr dagens fiskemiddag til under 200 kroner. Her er dessuten to av forrettene basert på kongekrabbe.

Mer av slikt!

Vertshuset reklamerer med faglærte kokker og med at sauser og farseproduktene lages fra bunnen. Dessuten kunne vi glede oss over en særdeles hjertelig mottagelse, med klare anbefalinger fra menyen.

Maten er god. Den langtidsstekte reinen er nok noe av det møreste vi har fått. Og smaken var riktig fin.

HARDT MOT HARDT: Med noen minutter i romtemperatur før servering blir denne multeiskremen enda bedre.

Den hjemmelagde multeiskremen med marengs kom så rett fra fryseren at den trengte laaaaang tid før den var spiselig og enda litt mer tid før smakene kom til sin rett.

Kommer den ut av fryseren litt tidligere, så blir neste gjest enda mer tilfreds enn oss.

Noen dager før vi var på besøk, var dagens hjemmelagde karbonade til 139 kroner på menyen. Så sjekk Facebook-siden for aktuelle tilbud!

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)