RINGERIKE GJESTEGAARD: Pent bygg ved bensinstasjon og et lite handlesenter utenfor Hønefoss.

Veimat-testen 2017: Ringerike Gjestegaard, Hønefoss

Stor meny og mye folk

Menyen spenner fra makrell til indrefilet, og det er masse folk. Det er vanligvis et godt tegn. Likevel blir vi skuffet.

Publisert Sist oppdatert

Ringerike Gjestegaard

72 poeng

Ringerike Gjestegaard ligger ved E16 utenfor Hønefoss, Osloveien 77, 3511 Hønefoss. Ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Interiøret er hyggelig med antikviteter og stor peis, men det lukter steikeos og er uryddig i disken. Litt samlebåndspreg.

Meny 9/10

Stor meny, alt fra tradisjonell veimat, til falaffel og pulled pork burger. Flere fiskeretter, glutenfrie kaker, brød og hamburgerbrød.

Smak 6/10

Smak: Altfor mye ost tar helt overhånd i paien, men kyllingen i paien er mør. Burgerbrødet er kjedelig kjøpebrød, og pommes frites likeså. Vaffelen er seig.

Pris 9/10

Alle prisklasser fra rømmegrøt 98 kr til svinemedaljong 220 kr. Du kan velge forskjellig størrelser på kjøttkaker og pai.

Service 6/10

De er flere bak disken, men flere av dem ser ut til å kjede seg. Det hadde vært hyggelig med et smil.

Barnevennlig 6/10

Barnemeny med kyllingnuggets, pølser og spagetti med kjøttsaus. Kan få liten porsjon av pai og kjøttkaker. Bittelite lekerom mellom kroa og butikksenteret. Stellerom.

Hjemmelaget 6/10

Pai og en cheeseburger. Men det meste er ferdiglaget. Fisken er frossen. Ferdigkjøpte kaker, brød og desserter. I disken kan de ikke svare for resten.

Drikke 8/10

Standard utvalg av brus, melk og juice, men også alkoholfri vin (i tillegg til vin og øl). Kaffemeny med bla. kaffe latte og cappuccino. Kaffen kvernes av hele bønner.

Renhold 7/10

Det er stor trafikk, og inntrykket er litt slitt, men bordene ryddes relativt rask.

Toaletter 7/10

Toaletter i kjelleren, også for butikksenteret. Relativt nyoppussede, likevel litt slitt, Lukter ufriskt. Både tørkepapir og tørkeautomat. Kranene er berøringsfrie.

Når steikeosen er det som tar deg i mot allerede på parkeringsplassen, er det lett å bli skeptisk.

Men selv om lokalet er mørkt og disker og stålbenker gir et litt industripreget inntrykk, er det innredet med antikviteter, og en stor peis er det naturlige midtpunktet i rommet.

HYGGELIG INTERIØR: Antikviteter, bondemøbler og en stor peis, men lokalene begynner å bli litt slitt.

 

Likevel får hele kroa litt preg av samlebånd.

Det handler trolig om at du blir ledet inn i en litt smal gang langs en uryddig smørbrøddisk (der plasten på smørbrødene blir trukket av når folk forsyner seg, og pålegget sklir av), forbi en lukket serveringsdisk som er dekket med menyskilt og frem til et personale med varierende serviceinnstilling.

Menyen er stor og spenner over det meste. Det er smørbrød, omeletter og paier til lunsj.

Til middag er det tradisjonell veimat med kjøttkaker i tre porsjoner, kyllingnuggets og løvsteik. Falaffel er vegetaralternativet, og det er flott å kunne velge mellom både makrell, ørret, torsk og laks.

Burgermenyen er ikke bare tradisjonell. Du får også burger med chipotlemajones eller en burger av pulled pork.

Det er altså både tradisjonelt og trendy. Sånn sett dekker den mange ønsker. I tillegg har de glutenfrie kaker, glutenfritt brød og hamburgerbrød.

Det bæres ut kjøttkaker og ertestuing, karbonader og stekt egg. Økonomiflasker med ketchup, sennep, dressing og grillkrydder er lett tilgjengelig.

Men kjøttkakene er ferdigkjøpt, det er frossen pommes frites, bleikt hamburgerbrød og ferdigskivet ost på cheeseburgeren.

Porsjonene er store, og du blir sikkert mett. Det er flott.

Men når du har opplevd veikroer som er opptatt av kvalitet, slår du deg ikke til tåls med dette.

Vi kunne ha tenkt oss fisk, og det er få veikroer som kan tilby tre fiskeretter. Men all fisken er frossen – til og med laks og ørret som de kjøper fersk, fryses ned.

MYE FERDIGMAT: Paien er noe av det eneste som lages fra bunnen av på kjøkkenet, får vi fortalt.

Kjøttkakene serveres i tre porsjoner, og det er et pluss. Da kan du selv velge, og det gir også barna et reelt valg utover barnemenyen. Men ettersom kjøttkakene er ferdigkjøpt, sier det ingen ting om kjøkkenet på kroa.

Derfor ender vi med en pai.

Den er i hvert fall laget på kjøkkenet her.  

Paien er neppe nylaget og har fått for mye tid i stekeovnen for å varmes, så osten er tørr i kantene. Skorpen er for tykk, og da mister paien den fine sprøheten. Kyllingen i paien er faktisk mør og saftig, men det lille som er av purre gir null smak.

Et tykt lag med ost tar helt overhånd, så det smaker egentlig ikke noe annet. Det er litt frisk blandet salat til.

Cheeseburgeren har kjøpebrød og ditto pommes frites, og vaffelen ble nok stekt tidlig på morgenen. Den er begynt å bli seig, men det er i det minste godt med kardemomme i røren.

Kanskje spenner menyen over alt for mye til at de klarer å holde kvaliteten over hele linja. Totalt sett er det i hvert fall en skuffelse.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)