Hotellet The Edge i Tromsø
HOTELL PÅ TOPP: The Edge er perfekt beliggende ved kaia i Tromsø.
Hotelltesten: Clarion The Edge, Tromsø

På toppen på kanten

The Edge er et av Norges fineste hoteller. Punktum.

Del denne artikkelen
86 Poeng

I det øvre segmentet blant hotellene i Choice-kjeden er det ofte en hårfin balansegang mellom toppklasse og «too much», der noen rett og slett tipper over i en masete overdose av velour og hippe farger.

Men på The Edge balanserer alt perfekt.

The Edge Hotel i Tromsø

Utsikt på The Edge hotell

Lobby I The Edge Hotel

Det Niels Torp-tegnede hotellet åpnet i Tromsø havn i 2014. Det troner på en trekantet grunnflate vegg i vegg med institusjonen Skarven, og det uvanlige fysiske formatet er lekkert hentet inn igjen i romstruktur og interiørløsninger. For den som har reist litt mellom de standardiserte, norske hotell-byggeklossene som dessverre dominerer, er The Edge som en oase i ørkenen.

Hotellet har et lekkert resepsjonsområde, som både er funksjonelt med tanke på effektiv inn- og utsjekk, men også fristende med et romslig loungeområde og en bar. I den åpne etasjen over ligger restaurant- og frokostområdet, med et av Choice-kjedens beste frokosttilbud.

Frokost på The Edge

Frokost på The Edge

The Edge er et riktig stort hotell, med sine 290 rom. Likevel har de som gode nordlendinger klart å bevare en lun og avslappet atmosfære.

Rommene er smarte og innbydende, med lekre fargekombinasjoner, stilige lamper og herlig utsikt – uansett hvilken vei rommet vender.

Badet er romslig, med bra trykk i dusjen og rikelig plass til toalettsaker ved siden av vasken. Men det er sannsynlig at du har bedre håndklær hjemme.

Rom på The Edge

The Edge rom

Håndklær på The Edge 

86 Poeng

The Edge

Pris: Starter i overkant av 1300 kroner, men varierer med sesong. Vi betalte 1490 kroner for et enkeltrom ved siste besøk.
Vi testet: Clarion The Edge, Kaigata 6, Tromsø. Tlf. 77 66 84 00. https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/norway/tromso/clarion-hotel-the-edge/

Rom og utsikt 8/10

8

Smarte vinkler gjør rommet særegent, hjulpet av en vakker fargekombinasjon av grått og rødt på veggene og smakfulle møbler. Parkettgulv, med ullteppe rundt og under sengen. Ikke veldig mye skapplass. Utsikt alle veier, hvilken retning du velger er en smakssak.

Seng og søvn 8/10

8

God, stor seng, med en skikkelig overmadrass. Mange puter, både store og små. De er syntetiske, men de store er behagelige.

Badet 8/10

8

Romslig og med stor benk til toalettsaker, stort speil. Dusj. Og Clarion-sympatisk påminnelse på vannklosettet om at det gjør en forskjell hvor mye vann du skyller ned med. Håndklærne er ett hakk over de aller enkleste.

Rent og pent 8/10

8

Hva liker du: Parkett eller teppe? Her er begge deler, med parkett og så teppe rundt sengen. Det er en god løsning. Gjennomgående rent og fint.

Frokost 9/10

9

Stort utvalg, både av varm og kald mat. Mye frukt og grønnsaker. Bra utvalg av brød. God kaffe. Med et bedre tilbud av juicer/smoothier hadde det blitt en 10’er.

Service 10/10

10

Effektivt og vennlig i resepsjonen, minimal ventetid på inn- og utsjekk (de har også online-check in/out). Hyggelig!

Fellesområder 10/10

10

Elegant inngangsparti. Med bar på den ene siden av resepsjonen og heisene, og lounge med lekre møbler på den andre. Bred trapp opp til mezzaninen med restaurant og frokostområdet. Treningsstudio. Skybar med UTSIKT i toppetasjen.

Design og standard 8/10

8

Nytt og elegant, uten at det er noe ekstravagant. Dessverre har ikke hotellet noen parkeringsplasser, og det kan være utfordrende i en by som Tromsø.

Beliggenhet 10/10

10

Midt i Tromsø, nede ved kaia, med Skarven som nærmeste nabo. Det kan vanskelig bli bedre i en by.

Valuta for pengene 7/10

7

Prisene varierer veldig etter etterspørsel, men starter i overkant av 1300 kroner i lavsesong. Det er en god pris. De gangene prisen starter over 2000 kroner, er det litt vanskeligere å gi høy score på dette punktet.