BRA VERDI: God frokost og gratis kveldsmat gjør Thon Rosenkrantz i Bergen til et godt alternativ.
BRA VERDI: God frokost og gratis kveldsmat gjør Thon Rosenkrantz i Bergen til et godt alternativ.

Hotelltesten: Thon Rosenkrantz, Bergen

Full score ved grytene

Tradisjonelt har det gått 13 på dusinet av «sentralt beliggende hotell det er lett å glemme». Thon Rosenkrantz i Bergen er et hederlig unntak, takket være innsatsen ved grytene.

Publisert Sist oppdatert

Thon Rosenkrantz Bergen

77 poeng

Pris: Enkeltrom fra kr 1.230, men prisene varierer med sesong og etterspørsel. Inkl. frokost og kveldsmat. Rosenkrantzgaten 7, 5003 Bergen. Parkeringshus rett over gaten. 200 meter fra nærmeste holdeplass til Flybussen.

Beliggenhet 7/10

Hadde bygget over gata plutselig falt til jorden vil Thon Rosenkrantz hatt Bergens fineste utsikt. Men det har man altså ikke. Beliggenheten, en gate opp fra Bryggen, er likevel bra: Det beste av Bergen er i umiddelbar nærhet. 100 meter fra Fløibanen, 200 meter fra Flybussen.

Rom 7/10

Har ikke veldig store rom, men de er smart og smakfullt innredet. Siden hotellet er beliggende på oversiden av Rosenkrantz gate (går parallelt med Bryggen) har ikke gjestene i de nederste etasjene akkurat panaromautsikt over innerste del av Vågen. Stort pluss for Bose-anlegg og topp TV-skjerm. Wifi er gratis, men kapasiteten så som så.

Standard 7/10

Hotellet er nyoppusset, med et smakfullt design i friske Thon-farger. Holder tradisjonell konferansehotell-standard og vel så det.

Senger 7/10

Vi valgte et rom med Queen size-seng, og sov aldeles utmerket på en god madrass. Behagelig sengetøy og store, gode puter. På topphoteller er dyna av en annen kaliber, men Thons standard står ikke tilbake for konkurrentene i denne klassen.

Frokost 10/10

Her har bergenserne hentet god inspirasjon fra Thon-kjedens frokostflaggskip i Svolvær! Veldig mye av frokosttilbudet er hjemmelaget, varmmaten er variert, juicer og smoothier friske. Rikholdig utvalg av bakevarer og müsli. Ta deg tid til en rekognoseringsrunde før du gyver løs. Dette er et frokosttilbud tre hakk opp fra alle andre vi har opplevd på hoteller i Bergen.

Bad 7/10

Praktisk og ganske romslig, men baderomsbenken er litt liten. Håndklærne er av enkleste sort, men det er pluss for god morgenkåpe.

Fellesområder 7/10

Hotellet har et fint treningsstudio med to tredemøller og en håndfull andre apparater. Bartilbudet i resepsjonsområdet er på et helt greit nivå, ikke mer. På kveldstid (18 til 21) er det gratis kveldsmat (hjemmelaget og godt!).

Renhold 8/10

Lite eller ingen ting å klage på når det gjelder renhold.

Valuta for pengene 9/10

Ikke mange steder i denne hotell-kategorien gir mer for pengene enn Thon Rosenkrantz – selv om du får pulverkaffe og ikke Nespresso på rommet. Definitivt et hotell vi gjerne kommer tilbake til!

Rosenkrantz er det dyreste av Thons tre hoteller i Bergen sentrum. Det er nylig pusset opp i samme stil som Thon-hotellene forøvrig, og har noen detaljer som gjør at du får god valuta for pengene selv om kjeden har billigere alternativ:

God seng, TV og lyd av bra kvalitet og ypperlig trimrom er åpenbare pluss.

Men det er maten som gjør Rosenkrantz til et virkelig godt alternativ i Bergen.

Blant Norges snaut 70 Thon-hotell har Thon Lofoten i Svolvær vært en aldri så liten ledestjerne, i hvert fall på frokostfronten. Senest i 2016 fikk de pris for beste hotellfrokost i landet.

Rosenkrantz er en opplevelse i nesten samme klasse.

LEKRE FARGER: Thon Rosenkrantz er nylig pusset opp i lekre farger.
LEKRE FARGER: Thon Rosenkrantz er nylig pusset opp i lekre farger.

Hvis du er blant dem som plukker hotell ut fra frokosttilbudet, er Rosenkrantz et opplagt for neste Bergensbesøk. De har ferske og friske råvarer, god bakst, økologisk kaffe og variert varmmat-utvalg – med en kokk som kan etterkomme individuelle egg-ønsker.

Legg til at de også har ypperlig, varm kveldsmat inkludert i prisen.

Thon Rosenkrantz ligger ved foten av Fløyen, midt i byens sentrum, med kort avstand til alt av Bergens herligheter.

Og, ja: De har paraplyer til salgs i resepsjonen.

Thon Rosenkrantz promoteres som et konferansehotell. Vi har ikke testet disse fascilitetene, men det er tilsammen åtte møterom av ulik størrelse, med samlet kapasitet til å ta imot 275 personer.

(Testet av Motor-redaksjonen mars 2017. Ingen vet at vi tester hotellet under oppholdet)