ETTERTRAKTET: Toyota bremser produksjonen av nye, ladbare RAV4.
ETTERTRAKTET: Toyota bremser produksjonen av nye, ladbare RAV4.

Toyota stanser nye RAV4-bestillinger:

Vil trolig ikke påvirke norske RAV4-kunder

Høy etterspørsel og lav batteritilgang gjør at Toyota må fryse nye bestillinger av ladbare RAV4 og redusere antall leveringer.

Publisert Sist oppdatert

Etterspurt

  • Toyota RAV4 i ladbar utgave er annonsert med en klasseledende elektrisk rekkevidde på 75 kilometer, men dette tallet er ikke endelig.
  • Effekten blir 306 hester og den får 520 liter bagasjerom og hengerkapasitet på 1500 kilo.
  • Bilen er ventet på det norske markedet i høst, med en startpris på 510.000 kroner.

Bare tre uker etter å ha introdusert den ladbare versjonen av RAV4 på hjemmemarkedet i Japan, fryser Toyota bestillingene fra sine japanske kunder.

Årsaken er en gledelig stor etterspørsel - og en ikke fullt så gledelig begrensning i produksjonen av et nyutviklet batteri som skal sitte i bilen.

Nedjustert

Begrensningene vil også få konsekvenser for hvor mange biler som vil bli eksportert. I følge Electrek har Toyota nedjustert produksjonstallet for det amerikanske markedet til bare 5.000 biler. I 2021 skal dette etter planen øke til 20.000.

- Siden lanseringen av RAV4 plug in har etterspørselen vært svært høy verden over. På grunn av dette, har Toyota besluttet midlertidig å innstille de nyeste ordrene på hjemmemarkedet i Japan, bekrefter informasjonssjef Espen Olsen i Toyota her i Norge.

<b>FAVORITT:</b> Svært mange har lyst til å tilbringe tid – og helst i elektrisk modus – i disse omgivelsene, bak rattet i en RAV4.
FAVORITT: Svært mange har lyst til å tilbringe tid – og helst i elektrisk modus – i disse omgivelsene, bak rattet i en RAV4.

Jobber med saken

Men Norge er et prioritert land for verdens nest største bilprodusent. Og Olsen kan berolige dem som allerede har bestilt en RAV4, eller som vurderer å gjøre det:

- Antall biler som blir levert til Norge i 2020 vil ikke bli nevneverdig påvirket.

Olsen legger til at det er for tidlig å si noe om 2021, men at fabrikken jobber med saken i disse dager.