BESTILTE, MEN FIKK IKKE: Bilkjøperen bestilte to slike Jaguarer, som han aldri fikk av bilselgeren.

Dømt til lang fengselsstraff:

Bilselger fikk 1,35 millioner for Jaguarer han ikke hadde

Samme dag som bilkunden intetanende betalte for en luksus-Jaguar, ble bilselgeren sparket fra jobben sin i Kverneland Bil. Nå er bilselgeren dømt til lang fengselsstraff.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere bilselgeren ved en av landets største bilforhandlere er i Jæren tingrett dømt til fengsel i tre år og åtte måneder for en lang rekke underslag og bedragerier utført fra 2016 til han ble avslørt og avskjediget i februar 2019.

Svindelen skal ha rammet både arbeidsgiveren hans, kunder og banker.

Billige Jaguarer

Det startet i mars 2016 da bilselgeren fikk overført 200.000 kroner for et bruktbilsalg til kontoen til sin kone.

Men det aller største bedrageriet gjorde han ifølge dommen tre år senere, i februar 2019.

Da fikk han en venn av seg, en 50 år gammel forretningsmann på Jæren, til å overføre 675.000 kroner for en Jaguar I-Pace, som forretningsmannen skulle få billig gjennom import fra Tyskland.

Pengene gikk rett til bilselgerens private konto. I dommen understrekes det at bilselgeren tok kontakt med vennen sin som privatperson, ikke som bilselger.

Avskjediget

Noen dager senere, 13. februar 2019, bestemte forretningsmannen seg for å slå til på enda et Jaguar-kjøp – og ytterligere 675.000 kroner ble forhåndsbetalt til bilselgerens private konto.

Men bilselgeren hadde ifølge dommen ingen planer om å levere de to Jaguarene, og samme dag var spillet over for den nå 45 år gamle bilselgeren i Kverneland Bil.

Han fikk sparken etter at Kverneland ble kontaktet av en kunde som mistenkte svindel. Få dager etter avskjedigelsen ble bilselgeren også politianmeldt.

Nå er han idømt lang fengselsstraff, i tillegg til at han må betale ca. 1,8 millioner kroner i erstatninger, regress og sakskostnader til Kverneland Bil.

Svigerfar betalte

Dommen gir et innblikk i hvordan bilforhandleren flere ganger måtte rettlede den tilsynelatende dyktige og hyggelige bilselgeren til å følge selskapets rutiner og regler, inntil han til slutt ble avslørt for ikke bare å ha brutt disse, men også brutt loven.

Bilselgeren jobbet i flere år ved et av Kvernelands anlegg. Kverneland har flere anlegg både på Vestlandet og i Oslo.

Forretningsmannen som ville kjøpe de to Jaguarene fikk aldri luksusbilene sine, men etter mye mas og purring fikk han tilbake alle pengene sine, til sammen 1,35 millioner kroner, etter at bilselgeren fikk penger av svigerfaren sin.

Bilselgeren erkjenner ikke skyld for de fleste forholdene, og varsler at han anker dommen.