ROCK AND ROLL: En gul, amerikansk skolebuss utenfor gir ekstra sitteplasser, og en Elvis-dukke i inngangspartiet slår an tonen på denne veikroa.

Veimat-testen 2019: Er-An Veikro

Elvis rocker hele veien til burgerhimmelen

Er-An Veikro ligger vestpå og er rock and roll, mye gøy og veldig populært. Og utrolig nok klarer de å servere bra burgere og god fjellørret oppi all moroa. Det beste av alt er at maten holder jevn og høy kvalitet på smaksopplevelsen, år etter år.

Publisert Sist oppdatert

Er-An Veikro 2019

84 poeng

Er-An Veikro, 5212 Søfteland, ved E39 50 minutter sør for Bergen. http://eranvegkro.no

Førsteinntrykk 7/10

Artig og overraskende dinerkonsept. Inn- og utkjøringen til E39 er dessverre fortsatt guffen.

Meny 9/10

Imponerende og overraskende meny med både fisk og flere vegetarretter.

Smak 8/10

Gode burgere, og fiskeburgeren er bedre enn i fjor, synes vi. Smoothien smaker litt fryser.

Pris 9/10

Hele spekteret fra 22 kroner til 309 som er en høy pris. Mange retter til rundt 150 kroner

Service 10/10

Veldig hyggelige og hjelpsomme alle sammen.

Barnevennlig 8/10

Både fisk og råkost på barnemenyen. Barnestoler og morsomt interiør. Men ikke slipp barna utenfor alene.

Hjemmelaget 9/10

Ikke alt, men det meste lages på huset.

Drikke 8/10

Brus, milkshake, kaffemeny og god kaffe.

Renhold 8/10

Rent og alminnelig ryddig, og det vaskes underveis.

Toaletter 8/10

Tre separate toaletter. Normalt god standard og renhold.

Her er det spisegjester i alle aldre – fra små barn til godt voksne.

Det kan henge sammen med interiøret som har tatt det amerikanske diner-konseptet helt ut – med Elvis i full størrelse i døren, jukeboks og en hel, gul skolebuss som fungerer som en ekstra avdeling.

I tillegg klarer Er-An Veikro å servere kvalitet i alle ledd. Det er burgere, burgere og burgere selvfølgelig. Nachos og tex-mex også, men i tillegg kveite og fjellørret fra Hardanger, til og med på barnemenyen.

De kunne sikkert ha kommet unna med et billig hamburgerkonsept, men – og vi må si heldigvis – de gidder å gå «all the way».

Servicen er også på høyt nivå. Det er spesielt en som vi kjenner igjen fra tidligere tester. Hun er veldig hyggelig, blid, engasjert, effektiv og hjelpsom.

Mens vi er på besøk hilser og prater hun med folk. Hun vasker stoler og bord og feier gulvet under et lite barn som nok har sølt litt mer enn normalen.

Denne gangen unngår vi henne med vilje, fordi vi gjerne vil sjekke om de andre ansatte er like blide og hyggelige. Og det er de.

Vi glemmer for eksempel helt å si at vi gjerne vil ha kaffen med oss når vi går. I stedet får vi den samtidig som vi bestiller maten.

Når vi forklarer, får vi raskt tilbud om en ny kaffe når vi går – uten ekstra betaling selvfølgelig. 

Er-An har en stor meny, og den inneholder som sagt ikke bare de klassiske burgerne.

Burgerne finnes forresten både i fast food-innpakning for dem som vil maten med, og i en restaurantvariant for dem som vil ha en gourmetburger.

I tillegg har de salater, flere vegetarretter – burgere og noen tex-mex-inspirerte retter, både elgkarbonader og lasagne, men også husets spesialiteter som ovnsbakt kveite, fjellørret fra Hardanger, entrecôte og indrefilet.

Også barnemenyen er litt mer variert enn på de fleste andre veikroer.

Det er gjengangere som pølser og pommes frites, kyllingnuggets og burger, men også kjøttboller og fjellørret eller kveite med potetmos og råkost.

Prismessig kan du velge over hele fjøla. Du kan ta en pølse til 22 kroner, få en hovedrett til mellom 125 og 179 kroner (biffsnadder), burgere fra 95 kroner til 199, og spesialiteter fra 169 til indrefilet som er husets dyreste rett til 309 kroner.

Vi har tidligere spist både burgere, fjellørret, en salat med fjellørret og en fiskeburger. I fjor syntes vi fiskeburgeren var litt kjedelig.

Så nå tester vi igjen, i tillegg til at vi bestiller en av restaurantburgerne – en Bikerburger med bacon, salat og løkringer. 

For å ta fiskeburgeren først. Det virker nesten som om de har lest innspillene våre fra i fjor!

Dette er noe helt annet. Det er fortsatt en filet av fjellørret, og det er flott.

Forskjellen fra i fjor er at denne er godt krydret og har litt smak. Dressingen er mer spenstig, og burgerbrødet er godt og grovt.

Bikerburgeren er en alminnelig god burger med salat, en frisk dressing, grovt burgerbrød og herlige, sprø løkringer på toppen.

De friterte søtpotetene vi bestiller som et tillegg, er skikkelig sprø og smaker ikke av gammel frityr.

En amerikansk diner må selvfølgelig ha milkshake, og her har de fem forskjellige i tillegg til en mangosmoothie.

Milkshake blir litt voldsomt for oss, så vi går for den siste – en frisk og nylaget smoothie av frossen mango som har litt smak av fryser.

Og i det vi går får vi den nevnte kaffen med oss i hånden.

(Testet av Motor i januar 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)