NYE EIERE: Både maten og servicen har fått et løft som gjør at Slobrua er blitt et godt alternativ langs E 16.

Veimat-testen 2019: Slobrua Gjestegård

Her har det skjedd en klar forbedring

Vi tror kanskje vi ble avslørt som testere underveis i vårt besøk på Slobrua Gjestegård. Servicen tok seg i hvert fall veldig opp i løpet av besøket. Men med god mat og nyoppussede lokaler har kroa uansett forbedret seg.

Publisert Sist oppdatert

Slobrua 2019

78 poeng

Slobrua Gjestegård, Slomarka 4, 2100 Skarnes, langs E 16 vest for Kongsvinger. https://www.facebook.com/slobrua/

Førsteinntrykk 9/10

Ryddig og lett å finne frem til meny og disk. Nyoppussede lokaler, lett å parkere. Ikke mulighet for lading av elbil.

Meny 7/10

Ganske tradisjonell veikromeny, med retter som kjøttkaker og flesk og duppe. Men også fisk, salat og et par mer originale retter, som kyllingballotine. Også dagens.

Smak 7/10

Det smaker godt. Særlig er hjemmelaget potetmos og sausen god. Den ferske røya er rykende varm, men litt trå. Grønnsakene vi får til fisken er litt kalde. Super karamellpudding.

Pris 7/10

Ikke blant de billigste veikroene, men kaffe er inkludert til middag. Og vi blir servert ved bordet, på veldig pene tallerkener.

Service 8/10

Veldig hyggelig, men varierer litt gjennom besøket. På sitt beste er den blant det beste vi har opplevd, og det gjør en stor forskjell.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny med både fisk og flesk og duppe. Litt dyr, kanskje. Barnestoler, stellebord. Lekeland ved siden av.

Hjemmelaget 6/10

Mye er hjemmelaget, men ikke alt. Når vi først spør vil vi gjerne vite i detalj, og ville valgt bort ferdiglaget ertepuré mot noe annet eksempelvis.

Drikke 8/10

Forskjellige safter og juicer i tillegg til brus. God kaffe og vann med isbiter (som burde vært skiftet) ved siden av.

Renhold 9/10

Rent og ryddig på bordene og i disken. Bakevarene i disken manglet lokk.

Toaletter 9/10

Flere nyoppussede toaletter, med dører. Pent og ordentlig.

Skiltet med dagens er det første vi får øye på når vi kommer inn på kroa på gjestegården, som både er kro og motell.

Dagens rett denne dagen er hjortegryte med hjemmelaget potetmos til 175 kroner. Det er en god middag som samtidig er litt spesiell. 

Det andre vi straks merker oss er en over snittet fristende disk med hjemmelagede desserter, som karamellpudding og suksessterte til 65 kroner, og gode drikkevarer. 

Når vi når fram til kassa spør vi om hva som er hjemmelaget, sånn rent generelt. Hun som står bak stusser litt, men sier så at alt er hjemmelaget.

Vi føler allerede der at hun lukter lunta, og når vi diskret tar et par bilder med mobilen blir vi kanskje fersket som testere.

Fra et tomt lokale hvor man må ringe i bjella for å få oppmerksomhet, er flere av personalet i løpet av kort tid på plass i lokalene og tenner stearinlys, setter lokk på bakevarene i disken, snakker med gjestene, og spør om maten smaker.

Det blir skikkelig god stemning, rett og slett.

Slobrua Gjestegård har fått nye eiere siden sist, og maten vi spiser, måten den serveres på og omgivelsene gir uansett gode signaler.

Vi har bestilt kjøttkaker (185 kroner) og de kommer på en pen tallerken, med brun saus, ertepuré, friske urter og hjemmelaget potetmos (som vi har bedt spesielt om og som ikke var noe problem).

Sausen og potetmosen er utenom det vanlige godt, kjøttkakene er også gode, men er de hjemmelaget? Ertepureen er det ikke, i hvert fall smaker den ikke sånn.

Men karamellpuddingen smaker hjemmelaget, og jammen blir vi ikke servert en liten mugge med varm karamellsaus til, noe som gjør dette til en fest av en dessert.

God drikke med eple og ingefær løfter også opplevelsen.

Med servicen vi opplever gir besøket en helhetlig opplevelse langt over snittet for norske veikroer.

Det koster også litt, over 300 kroner tilsammen. Men det gjør jo fort en veikromiddag med drikke, dessert og kaffe.

Kaffen vi henter i disken fra en metallbeholder smaker også godt. Den lille mistanken om at det ikke er så koselig her hele tiden, lar vi egentlig fare. Vi dobbeltsjekker og kommer til at servicen også er veldig bra ved besøk nummer to.

Da spiser vi stekt røyefilet (215 kroner). Den er god, selv om den er litt overstekt, og potetene smaker ikke mye. Men rømmesausen kan vi like.

Men tilbake til servicen, som er gratis både å gi og få. Det er utrolig hvor mye et smil, en liten setning og et tent telys kan gjøre. Den er med på å gjøre at vi gjerne stopper her igjen.

Slobrua Gjestegård ligger ikke mer enn en snau halvtime fra Sanngrund, fjorårets vinner av Årets veimat i Motor. Vi ser ikke bort fra at konkurransen er bra for alle parter, også for gjestene.

På Sanngrund kan det nå av og til rett og slett være fullt. Da kan det være fint å vite at man har et alternativ som ikke skal løfte seg  mye for å være helt på høyden.

(Testet av Motor i februar  og mars 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)