GAMMELT OG NYTT: Mosjøen ble ikke utsatt for luftangrep under krigen, og den gamle delen av hotellet står godt side om side med det nye tilbygget.
GAMMELT OG NYTT: Mosjøen ble ikke utsatt for luftangrep under krigen, og den gamle delen av hotellet står godt side om side med det nye tilbygget.

HOTELLTESTEN: FRU HAUGANS HOTEL

Et overraskende hyggelig hotell

For et utrolig hyggelig hotell med en fantastisk service. Selv om vi var forberedt på at det ville være bra, hadde vi ikke ventet dette.

Publisert Sist oppdatert

Fru Haugans

80 poeng

Pris: Fra 1545 kroner. Vi betalte 1695 kroner for et dobbeltrom en natt inkludert frokost, internett og parkering. Fru Haugans Hotel, Strandgata 39, 8656 Mosjøen. Tlf: 75 11 41 00 www.fruhaugans.no

Beliggenhet 9/10

I sentrum av Mosjøen, langs elven og i en hyggelig gate med gamle hus. Stor, gratis parkeringsplass utenfor.

Rom 10/10

Stort og nyoppusset rom med utsikt mot elven. Store vinduer og rause vinduskarmer. God stol, skrivepult, TV og minibar.

Standard 8/10

Gjennomtenkt og lekkert, og de klarer å binde den nye delen sammen med den gamle uten at det krasjer. Unntaket er stilen i nevnte frokostsal og lobby.

Senger 7/10

Litt myke senger, og vi foretrekker dobbeltseng uten sprekk i mellom. Tynne, syntetiske dyner, men gode puter.

Frokost 8/10

Stort utvalg med flere varme tilbud. Ferskpresset appelsinjuice og smoothie. Flere sorter brød og hjemmelaget syltetøy og italiensk salat. Grønnsakene er litt tørre.

Bad 7/10

Stort, pent og flislagt. Romslig dusj, godt dusjhode og ikke noe vannsøl. Tynne håndklær og bare én type såpe fra dispenser i dusjen og ved vasken. Vi savner sjampo og balsam.

Fellesområder 8/10

Flotte, hyggelige fellesområder – fra en intim restaurant med gode sofaer og hyggelig oppdekning til små sittekroker i den gamle delen. Frokostsalen og lobbyen er kjedelig.

Renhold 7/10

Rent, pent og ryddig, men litt støv på enkelte flater, og skrivebordet er ikke vasket godt nok.

Valuta for pengene 8/10

For 1695 kroner synes vi at vi fikk en sjeldent hyggelig hotellopplevelse.

Fru Haugans må sies å være en institusjon. Dette er Nord-Norges eldste hotell med en historie som går helt tilbake til 1794. Og den historien er de stolte av. Den gjenfortelles flere steder på hotellet. 

Den gamle delen er et lite tømmerhus i en sjarmerende gate langs elva i Mosjøen. Der ligger det side om side med andre gamle trehus som heldigvis er godt bevart. 

Men det ville ikke blitt mye hotell ut av den gamle trebygningen, så her som mange andre steder, bygger de til et tilbygg – mer eller mindre heldig. 

Men i tilbygget ligger de fineste rommene, blir vi fortalt av verdens hyggeligste dame i resepsjonen. Å få en gjest til å føle seg velkommen og spesiell, det er en kunst. 

Vi får inntrykk av at hun håndplukker det fineste dobbeltrom hun har igjen til oss. Rommet har utsikt mot elven, og vi må gjerne få se det før vi bestemmer oss, sier hun. Men vi stoler på henne, og det gjør vi nok rett i.

Rommet er stort og helt nyoppusset, med nydelig utsikt mot elva gjennom et stort vindu med en rommelig vinduskarm som innbyr til å sette seg ned med en bok og noe fra minibaren. Bare det at det er minibar på rommet føles som en luksus. Det finnes ikke mange steder lenger. 

Vi går likevel ned for å ta oss et glass vin i stedet. Det er hyggelige stuer, en bar og en flott spisesal nede, og servicen er like oppmerksom alle steder. Vi kommer i snakk med en av dem som vasker rommene, og hun sier at dette er en holdning som gjennomsyrer hele hotellet. (Selv om vi savnet den samme hyggelige tonen i frokostsalen morgenen etter.) Hun i resepsjonen er likevel helt i særklasse.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester hotellet mens vi bor der.)