ET MØTESTED: Hamarøy er Hamsuns rike, og Hamarøy Hotel ligger praktisk til rett ved E6.
ET MØTESTED: Hamarøy er Hamsuns rike, og Hamarøy Hotel ligger praktisk til rett ved E6.

HOTELLTESTEN: HAMARØY HOTELL

Et ganske alminnelig hotell med en ganske god restaurant

Det er ikke sånn at Hamarøy Hotell utpeker seg så veldig i noen retning, men de har en ganske god restaurant, og det teller mye, spesielt på et lite sted hvor alternativet er bensinstasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Hamarøy Hotell

69 poeng

Pris: Dobbeltrom fra 1420 kroner. Vi betalte 1190 kroner for et dobbeltrom en natt inkludert frokost, internett og parkering. Tesla supercharger. Hamarøy Hotell, Innhavet, Telefon:75 76 55 00 www.hamaroyhotel.no

Beliggenhet 7/10

Sentralt og praktisk i sentrum av Innhavet, langs E6. Bensinstasjon, matbutikk, ladestasjon med Tesla supercharger bak hotellet.

Rom 7/10

Nyoppusset rom med enkel og grei standard, TV og skrivepult. Nye, lydtette dører til alle rom. Heldekkende teppe.

Standard 6/10

Solid og ordentlig uten at det oppleves som spesielt gjennomført. Et stort troll i resepsjonen bryter med den moderne stilen på rommene. Kanskje venter hele hotellet på en ansiktsløftning?

Senger 7/10

Nye senger. Syntetiske dyner, men ikke av de tynneste. Savner lystette gardiner på et hotell hvor solen skinner midt på natten om sommeren.

Frokost 5/10

Liten frokostbuffet med egg og kaldt pålegg. Tre sorter bakeoff brød. Melk og juice fra dispenser. Du kan smøre matpakke for 65 kroner.

Bad 8/10

Pent, nyoppusset bad. Helt nye håndklær og nytt, litt trangt dusjkabinett med godt dusjhode. Ikke noe vannsøl på gulvet. Deilig med skikkelig varme i gulvet.

Fellesområder 6/10

Rotete og trangt resepsjonsområde. Liten lobby med sofaer og peis. PC-stasjon. Restaurant med stor meny. Litt slitte båstoaletter i kjelleren. Ingen fortalte oss at det også finnes trimrom, solarium og basseng på hotellet.

Renhold 8/10

Rent og ryddig, men litt støv på nattbordet.

Valuta for pengene 8/10

Dobbeltrom koster fra 1420 kroner med frokost, står det på nettsiden. Vi betaler bare 1190, kanskje fordi det finnes rom i ulike kategorier?

Førsteinntrykket er at det er fryktelig mye som skal få plass i første etasje på dette hotellet. En resepsjonsdisk fungerer også som bar, bestillingsdisk for restauranten og butikk med kort, suvenirer og godteri. 
Og et stort troll selvfølgelig. Det burde vel alle hoteller ha, med tanke på utenlandske turister som besøker «The Land of the Trolls»?

I et hjørne er det plass til et sitteområde med peis og PC-stasjon. Det er okkupert av en høylytt konferansegruppe som virker som om de har forsynt seg friskt i resepsjonsbaren.

Heldigvis er det mulig å sette seg i den store restauranten i stedet.

Om kvelden er det middagsservering i restauranten Markens Grøde (vi er i Hamsuns rike), helt frem til klokken 22. Menyen er stor og innholdsrik med alt fra burgere til lam og reinsdyrbiff laget med lokale råvarer. 

Men når frokosten serveres på samme sted om morgen, oppstår forvirringen. 

Resepsjonen og restauranten er nemlig adskilt av disker hvor du kan forsyne deg med slush, yoghurt og sjokolade. Den lille labyrinten av disker, slushmaskin og kaffeautomat, gjør det lett å gå seg vill. 

Det er trangt der du skal forsyne deg, og hva er egentlig inkludert i frokosten, hva tilhører restauranten, og hva skal man betale ekstra for? 

Et skilt over hyllen med brus og juicekartonger forklarer at det ikke er inkludert, og for voksne er det nok selvforklarende at kaker og smørbrød ikke er del av frokosten. Men vi ser for oss noen lykkelige barn som begeistret forsyner seg med en iskald slush til frokost.

 (Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester hotellet mens vi bor der.)