FLOTTE LOKALER: Men servicen og velkomsten er så som så.

Veimat-testen 2018: Elgstua Kafé

«Hva har du av hjemmelaget mat?»

«Jeg kan spørre, hvis det er så nøye.»

Publisert Sist oppdatert

Elgstua 2018

71 poeng

Elgstua Kafé, Scandic Elgstua, Trondheimsvegen 9, rett ved riksvei 3, Elverum. Gåavstand til to ladestasjoner. 1 stk. CCS/Combo 50 kW, 1 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW, 8 stk. Tesla superlader 135 kW. www.scandichotels.no

Førsteinntrykk 8/10

Fin trebygning. Som så mange veikroer ligger også denne ved siden av et gatekjøkken ... Fint interiør. Internett. Ladestasjoner. Bensinstasjon og fint hotell vegg-i-vegg.

Meny 9/10

Mye elg, men også andre fristende ting, som røye. Rikholdig meny. Pent presentert på krittavler. To forskjellige dagens, elghakk og potet- og purresuppe. Få desserter.

Smak 7/10

Elghakk smaker veldig godt. Godt flatbrød. Riskremen er ikke spesielt god.

Pris 5/10

Midt på treet. Dagens retter er OK priset (lunsjstørrelse), ellers 62 kroner for riskrem, elgkarbonader 185, biff (ytrefilet) er dyreste rett til 245 kroner, for eksempel.

Service 5/10

Vi føler oss lite velkommen, men servicen tar seg litt opp etter hvert. Det opplyses muntlig at kaffen er inkludert, det er ikke ofte, og et pluss.

Barnevennlig 6/10

Barnestoler og elgkjøttkaker også på barnemenyen, ellers pølser, burger og pannekaker. Ingen lekekrok.

Hjemmelaget 7/10

Ut fra menytavlene ser det ut til at en god del er hjemmelaget, men når vi spør gjelder det tydeligvis ikke alt. Kakene ser kjedelige ute.

Renhold 10/10

Upåklagelig, både i disken, i lokalene og på bordene.

Toaletter 8/10

Fine nye toaletter i inngangspartiet. OK renhold.

Tja, er det nøye egentlig? Vi er jo litt fristet til å svare tilbake med spørsmålet om det er så nøye å ha disse gjestene, egentlig?

Det viser seg at elghakk er hjemmelaget, så da blir det det, i stedet for elgkjøttkaker eller elgkarbonader. Dessuten kommer elghakk med tyttebær, som ellers koster 12 kroner.

Det er den stiveste prisen vi har funnet på tyttebær langs veien (tyttebær som tilbehør til maten, altså).

Men dagens retter er gunstig priset, elghakk koster 150 kroner, potet- og purresuppe 79 kroner.

Hvis du ikke allerede har gjettet det så befinner vi oss på Elgstua på Elverum. En av Norges mest kjente veikroer.

Velkomsten blir altså så som så, men lokalene er sjeldent fine, både utenpå og inni.

Særlig er menyene ekstra koselige, skrevet på store krittavler, og menyen er rikholdig.

Men på tross av at vi er de eneste foran disken, får vi følelsen av at vi helst burde reist videre til neste kro. Det hjelper ikke at menyen er fin når servicen svikter.

Men hun som serverer maten er hyggelig, og dagens rett svikter ikke.

Elghakk serveres i en suppeskål med flatbrød fra Røros og smør. Det ser litt grått ut, hadde vært fint med en persillekvast her, men det smaker rett og slett veldig godt. Retten består blant annet av elgkjøttdeig, løk og poteter.

Vi legger merke til de nymalte veggene, til de fine uniformene som de som jobber er kledd i, og telysene på bordet. Akkurat de siste er litt merkelige, det er grønne, kunstige lys, som bryter med stilen for øvrig.

Vi blir sittende og glo ut av vinduet, her er det mye å følge med på, kroa ligger i et kryss i Elverum.

Til dessert har vi valgt riskrem. Den er ikke spesielt god, og sausen har en kunstig smak av kirsebær. Men den er pyntet med et bjørnebær og et bringebær, det er da noe.

For seint oppdager vi en karamellpudding som ser hjemmelaget ut, men vi spør ikke om det. Kakene ser ikke ut til å være hjemmelaget.

På tross av at vi er på Elgstua har de flere fiskeretter på menyen. Vi drister oss til å spørre, på vei ut, hvor røya kommer fra. Det blir en tur til ut på kjøkkenet for hun som står bak disken.

Den kommer fra Island.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)