TVILLINGKROENE: To kroer, én i sørgående og én i nordgående retning. De er like skuffende begge to.

Veimat-testen 2018: Nebbenes Nordgående Kro

Nei, nei, Nebbenes

Nebbenes Nordgående Kro, som ligger langs E6 på vei fra Oslo til Hamar, har Norges største ladestasjon for Tesla. Det er dessverre den eneste attraksjonen denne veikroa kan skilte med.

Publisert Sist oppdatert

Nebbenes Nordgående Kro 2018

56 poeng

Nebbenes Nordgående Kro, Østre Hurdalveg, Eidsvoll Verk, ved E6 mellom Gardermoen og Hamar. 4 stk. CCS/Combo 50 kW, 4 stk. CHAdeMO 50 kW, 4 stk. Type 2 22 kW, 20 stk. Tesla superlader 135 kW. www.nebbenes.no

Førsteinntrykk 5/10

Kafeen har to innganger, en nede og en oppe. Sliten inngang nede, men oppe ser møblene ganske nye ut. Ellers er alt som på en typisk veikro, med lang disk hvor mye er pakket i plast.

Meny 6/10

En rekke retter som består av typisk gatekjøkken-/veikromat, som burgere og rødspette. Ellers tre utvalgte anbefalinger: Svinestek, biffsnadder og ørret.

Smak 3/10

Det er ingen usmak på kjøttet i biffsnadderet. Bearnaisesausen er rett og slett vond. Ørreten er spiselig, det er også gulrøttene, pommes fritten og potene. Men ikke noe mer.

Pris 6/10

Biffsnadder kostet 189,- kroner, en medium porsjon. Ørreten kostet 188 kroner (full middag). Prisnivået er litt under snittet på norske veikroer.

Service 7/10

Ungt alminnelig imøtekommende personale. Vennlig servitør som serverte ved bordet. Pluss for uniformer. Minus for upraktiske servietter (glatte uten sugeevne).

Barnevennlig 6/10

Ingen minneverdig barnemeny. Barnestoler og godt med plass innendørs, noen av bordene har sofaer.

Hjemmelaget 3/10

Lite hjemmelaget mat, og lite kunnskap om hvordan maten lages.

Drikke 5/10

Vann i dispenser, ikke kaldt. Ikke mulig å få isbiter. Vanlig utvalg av drikkevarer. Anonym kaffe.

Renhold 7/10

Greit renhold. Bordene ryddes underveis, men blir ikke umiddelbart vasket.

Toaletter 8/10

Fine toaletter, med ordentlige dører. ikke noe å si på renholdet. Mangler papirhåndklær.

Den tradisjonelle kroa, som er en av landets mest kjente veikroer, og alle Teslaene som står til ladning utenfor, gir et godt bilde av gammel og ny tid i Norge.

Vi ble sittende ved siden av en av Tesla-eierne innendørs, han hadde tatt seg et wienerbrød mens han ventet på at batteriet skulle få påfyll. Det gjorde han rett i.

Selv om inngangspartiet ikke er spesielt innbydende, og bygningen er så langt unna et arkitektonisk mesterverk som det er mulig å komme, skal man selvsagt ikke skue hunden på hårene.

Den leksa har veikrotestingen lært oss for lenge siden. Og vel oppe i kafeen ser det ut til å være nye møbler og ganske nymalt.

Men det er ikke så mye som frister på menyen.

Her er det mye gatekjøkkenmat og tradisjonell veikromat. Kanskje elgkarbonadene? Nei, de er ikke hjemmelaget. Ikke karbonadene heller? Nei vel. Men det bys på tre spesielle anbefalinger.

Av svinestek, biffsnadder og ørret bestemmer vi oss for de to siste rettene.

Maten serveres ved bordet. Det er hyggelig. Vi begynner med å smake på kjøttet: Det er det ingen usmak på. Men pommes fritten mangler sprøhet og smaker ikke spesielt godt, heller ikke til ferdig innkjøpt pommes frittes å være.

Ørreten smaker nesten ingenting. Smeltet smør serveres i en liten plastikk-kopp ved siden av. Ingen usmak på det. Ellers veldig kjedelige middelmådige gulrøtter, poteter og agurksalat.

Sausen til biffsnadderet skal forestille bearnaisesaus og er rett og slett vond. Flatbrødet er heller ikke godt.

Selv om vi ikke synes det er verdt pengene er ikke Nebbenes et spesielt dyrt sted. Det skal de ha.

De har kuleis.

Og betjeningen har uniformer.

Begge deler er bra.

Og selv om hun vi kjøper mat av i kassa ikke har særlig kunnskap om maten, er ikke det hennes feil, og hun er velvillig nok til å gå ut på kjøkkenet og spørre.

Toalettene er fine, langt finere enn på søsterkroa på den andre siden av veien. Vi hadde i det hele tatt vært villige til å se positivt på det meste dersom de hadde levert på det vi først og fremst kom for.

Denne veikroa mangler rett og slett det vesentligste: Noen som kan lage alminnelig god mat.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)