INNSVINGEN KAFÉ: Kafeen ligger i forbindelse med museet Norsk Skieventyr i Morgedal.

Veimat-testen 2017: Innsvingen Kafé, Morgedal

Lokalt tilsnitt i skisportens vugge

Midt i skisportens vugge får du fersk aure, hjemmelaget lapskaus og rjomegraut med Kviteseidsmør.

Publisert Sist oppdatert

Innsvingen Kafé

87 poeng

Innsvingen Kafé ligger i tilknytning til museet Norsk Skieventyr i Morgedal, langs E134 på veien mellom Oslo og Haukeli, Vårstaulvegen 2, 3848 Morgedal

Førsteinntrykk 9/10

Flott museumsbygg med verdens lengste ski på veggen. Utstilling, museumsbutikk og hyggelig. Liten kafé, men med fin uteservering.

Meny 8/10

Veldig liten meny, men med lokalt tilsnitt – rjomegraut, sveler, ovnsbakt aure, kjøttkaker og lapskaus. I tillegg smørbrød og karbonader. Søndag er det flesk og duppe.

Smak 8/10

Alminnelig god rømmegrøt tilsatt lokalt Kviteseidsmør. Kaken i disken er ikke hjemmebakt, men helt ok.

Pris 9/10

Gode priser. Rømmegrøt 99 kr, lapskaus 149 kr, kjøttkaker 189 kr og aure 199 kr.

Service 10/10

Veldig trivelig dame. Kunnskap om det hun driver med. Slår av på prisen når hun skjønner vi vil ha liten porsjon.

Barnevennlig 9/10

Barn kan få halv porsjon av alt på menyen, bortsett fra burgeren. Barnestoler. Mye artig å se på. Verdens lengste ski på veggen. Gode uteområder.

Hjemmelaget 8/10

Kjøttkaker og lapskaus. Auren er fersk.

Drikke 7/10

Vanlig drikkeutvalg. I tillegg en lokal eplemost. Alminnelig god kaffe på termokanne.

Renhold 9/10

Alminnelig rent, pent og ryddig. Også bak disken.

Toaletter 10/10

Fine toaletter, godt renhold.

Det er alltid hyggelig å komme et sted hvor de også er opptatt av tilhørighet og identitet.

Hvis alle spisesteder skal servere nøyaktig det samme, spiller det jo ingen rolle om du er i Finnmark eller i Telemark.

På museet i Morgedal – det som er skisportens vugge og med OL-fakkelen rett utenfor døren, har de skjønt det.

Dette er ingen typisk veikro, men det ligger langs E134, og for mange vil det være et naturlig sted å stoppe.

Menyen er liten og skrevet opp på noen bittesmå treski, og til middag kan du velge mellom lapskaus, kjøttkaker, rømmegrøt og ovnsbakt ørret.

At menyen er liten, er sjelden noe negativt. Det betyr at man heller setter inn alt på å lage det man tilbyr på en skikkelig måte.

Deigen til kjøttkakene står hun i disken og lager i det vi kommer.

Auren er selvfølgelig fersk, og lapskausen hjemmelagd den også.
Bare rømmegrøten – eller rjomegrauten – får hun levert i store bakker.

- Men jeg tilsetter litt Kviteseidsmør, legger hun raskt til.

TRADISJONSMAT: På menyen finner du blant annet rjomegraut med Kviteseidsmør.

Grøten serveres i en kjele på en hyggelig svartovn og med pynteklede hengt opp på veggen over. Det er en koselig måte å presentere maten på.

Og når hun i disken skjønner at vi ikke er så sultne, slår hun av på prisen. Hun sjekker likevel ikke om vi forsyner oss med mye eller lite grøt. Det er en hyggelig gest.

I tillegg til middagsrettene er det et utvalg smørbrød, bagetter og salater i tillegg til sveler som stekes på takken bak disken.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)