NEDE PÅ STASJONEN: I den gamle stasjonsbygningen i Notodden kan du nå få god mat.

Veimat-testen 2017: Heimat Notodden

Denne kroa er Heimat-kjedens beste

NB! Denne veikroa er stengt. Heimat har fire veikroer i Telemark og Aust-Agder. Heimat Notodden i den gamle stasjonsbygningen, er den beste av dem.

Publisert Sist oppdatert

Heimat Notodden

82 poeng

Heimat Notodden ligger på E134 på togstasjonen i Notodden, Sam Eydes gate 29, 3674 Notodden For meny og åpningstider se nettsiden www.heimat.no/notodden

Førsteinntrykk 10/10

Flott, gammel stasjonsbygning på togstasjonen i Notodden. Pent og nyoppusset lokale. Fin presentasjon av maten.

Meny 7/10

Normal veikromeny med kjøttkaker, svinesteik, burgere, påsmurte rundstykker og kaker.

Smak 8/10

God, grov og hjemmelaget burger med veldig gode stekte poteter. Slapt liksomgrovt kjøpebrød til burgeren.

Pris 9/10

Dagens middag 90 kr inkludert kaffe er en god pris. Ellers hovedretter til 179 og 189 kr. Biffsnadder 219 kr.

Service 8/10

Veldig hyggelig ung kjøkkensjef med entusiasme og ambisjoner. Det mangler servietter i holderen og melk til kaffen, men han fikser heldigvis.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny med havregrøt, kjøttkaker pølser, rødspette, hamburger, pannekaker og dagens. Barnestoler. Lag din egen softis med masse strø.

Hjemmelaget 8/10

Det meste, som burgere, lasagne, kjøttkaker og svinesteik. Alt brød er kjøpebrød, også kakene.

Drikke 7/10

Brus, også fra dispenser, lokale eplemoster. Litt tynn kaffe fra ståltank.

Renhold 8/10

Normalt ryddig, pent og ordentlig.

Toaletter 9/10

Pene, rene båstoaletter i kjelleren. Handicaptoalett i 1.etasje.

De har kanskje ikke den største menyen, men sammenlignet med de andre får vi inntrykk av at de har mest hjemmelaget mat, og det er her i den gamle stasjonsbygningen, det er hyggeligst å sitte.

Menyen spenner fra påsmurt, via lunsj til husmannskost og a la carte. A la carte høres veldig fancy ut, men inneholder biffsnadder, burgere, panert rødspette og lasagne.

Til gjengjeld er både burgerne og lasagnen hjemmelaget. Det er også husmannskosten som denne dagen er kjøttkaker og svinesteik.

I disken ligger det karbonadesmørbrød, påsmurte bagetter, rause rekesmørbrød og salater i store, pene salatboller. I kakedisken finner du blant annet napoleonskake og sjokoladekake.

BESTSELGEREN: Den hjemmelagde Hei-burgeren serveres med sprøstekt bacon og bakte potetbåter.

Vi blir anbefalt den hjemmelagde Hei-burgeren, som er en av bestselgerne deres. Den blir pent servert med ost og bacon og en liten tomat og sylteagurk på pinne på toppen. Det er bra at folk skjønner at måten maten blir presentert på også er viktig.

Burgeren er grov og god, selv om den er litt for fast etter vår smak. Baconet er sprøtt, men veldig salt. I stedet for pommes frites, er det friterte potetbåter. De er rykende varme og saftige og har til og med skall. Skulle nesten trodd de var hjemmelagde. Brødet er et kjøpebrød og kunne ha hatt godt av en tur på grillen.

Lokalet er flott innredet og helt nyoppusset. I disken kan du kjøpe med deg noen få lokale produkter som eplemost, flatbrød og sukkertøy, i tillegg til litt annen småmat. Artige små detaljer som drikkestasjon og is-stasjon – vi er tross alt på Notodden stasjon.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. Veikroa er nå nedlagt.)