INNGANGEN: Det er trivelig å gå inn i Dovregubbens Hall. Bygget passer omgivelsene.

Veimat-testen 2017: Dovregubbens Hall, Dovrefjell

Kjærkommen gjenåpning på Dovre

Beliggenheten på Dovrefjell kunne knapt vært bedre, og navnet på spisestedet plasserer det godt i nasjonalhjertet. Men hva med maten?

Publisert Sist oppdatert

Dovregubbens hall

83 poeng

Dovregubbens Hall ligger ved E6 på Dovrefjell, Trondheimsveien 2100, ved E6, 20 km nord for Dombås.

Førsteinntrykk 9/10

Gammeldags og sjarmerende. Lett å parkere. Fin utsikt til elven mens du spiser, og mulighet for å sitte ute i finvær. Skjemmes av røyklukt.

Meny 8/10

Både dagens, tradisjonsmat og burgere/pølser. Egen barnemeny med billige retter og gode vrier, som kjøttkake på pinne. Kjedelig kaldsmurt mat.

Smak 8/10

Dagens smakte veldig godt. Vi likte også rømmegrauten, men ved besøk nummer to står den seg ikke så godt. Fiskesuppe helt uten fisk og grønnsaker. Gode, sprø rømmevafler.

Pris 8/10

169 kroner for dagens med kaffe oppleves som en god pris. Rømmegraut til 120 kroner. Stiv pris for ørreten. Billig mat til barna.

Service 8/10

Velkommen, ble det sagt bak disken idet vi gikk inn. Vi skvatt nesten. Er det noen som sier velkommen i dag? Virkelig? Ved besøk nummer to var velkomsten mindre hjertelig.

Barnevennlig 10/10

Veldig bra og variert barnemeny, med forskjellig størrelse på rettene og ordentlig mat til gode priser. Supre omgivelser.

Hjemmelaget 9/10

Noe er hjemmelaget, og god info om hva som er hjemmelaget og ikke. Ambisjon om å serverer mest mulig hjemmelaget mat.

Drikke 7/10

Kunne godt vært bedre utvalg av safter og juicer, men har en god eplejuice. Brus. Ingen isbiter, minus. Alminnelig god kaffe.

Renhold 9/10

Alminnelig godt renhold, bordene er tørket av. Rent og fint på damedo.

Toaletter 7/10

Gammeldags stil som resten av bygget, men er rene, og det er papir, såpe og håndkle.

Dovregubbens Hall har nye eiere fra i år, og har fra februar dette året helårsåpent.

Ambisjonene er å lage og servere mat fra bunnen av.

INTERIØR: Godt og gammeldags også her, faktisk veldig trivelig. Og utsikten er fin til alle kanter.

Da vi kommer innom blir vi faktisk ønsket velkommen av hun som står bak disken, det er sjelden kost.

Når vi får summet oss er det første vi får øye på barnemenyen, skrevet med et barns skrift. Her er det gjort vrier med eksempelvis fiskekake eller kjøttkake på gaffel med lompe. Og prisen på 40 kroner er god.

Vi tenker at dette er et godt alternativ til eksempelvis ferdiglagde kyllingnuggets.

Vi spiser ellers dagens, som er svinesteik. Kjøttet er røkt og gir en helt annen – og mye bedre – opplevelse av denne klassikeren, som ofte blir grå, tørr og kjedelig på smak.

Med fløtegratinerte poteter, god saus og OK grønnsaker er dette noe av det beste vi har spist langs veien denne våren/sommeren. Prisen er 169 kroner, inkludert OK kaffe.

Rømmegrauten koster 120 kroner, den er også hjemmelaget. Vi er to testere som har smakt grøten, på to forskjellige dager, og er uenige om hvorvidt den smakte av mel eller ikke ... Vi kan også ha fått forskjellige grøter, laget av forskjellig personer.

Og tydeligvis møtt av forskjellige personer i disken, for det vanket ikke noe «velkommen» ved besøk nummer to.

HJEMMELAGET: Det er ikke mange steder du får hjemmelaget rømmegrøt, men det gjør du på Dovregubbens Hall.

Ørreten, som de nabobordet spiser, ser god ut. Men den har vært frossen og har en stiv pris på over 200 kroner.

FJELLØRRET: Det dras fersk ørret i løpet av året, men de er sjeldne. Så den som serveres er frossen, men smaker godt.

Tilbudet av kaldmat er ikke spesielt spennende, med halvstekte bagetter. Mens dagens dessert er byggkrem med rød saus, det er en tradisjonsrik dessert som stemmer godt overens med navnet og omgivelsene.

Det skal bli spennende å følge hvilken retning og kvalitet dette spisestedet langs denne mye trafikkerte veien klarer å holde, foreløpig spriker det litt i flere retninger.

(Testet av Motor mai 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)