HØY KLASSE: Bios Café helt nord i Troms har mat – og priser – som matcher mange restauranter.

Veimat-testen 2018: Bios Café, Storslett

På alle måter over gjennomsnittet

Det er ikke mange steder langs veien du får bedre mat enn på Bios Café helt nord i Troms. Standarden er i restaurantklasse.

Publisert Sist oppdatert

Bios Cafe 2018

86 poeng

Bios Café, Sentrum 5, 9151 Storslett, ved E6 gjennom Storslett El-bil-lading: Nei. http://bioscafe.no/

Førsteinntrykk 9/10

Ligger lett tilgjengelig midt i Storslett, bra med parkeringsplasser. Det er enkelt å orientere seg når du kommer inn i de smakfulle lokalene.

Meny 9/10

Bios har en variert meny, dog ikke ekstremt omfangsrik – med fersk fisk og kjøtt fra lokale produsenter via wok til pizza (med rein eller elg). Har også kaldretter, salat og suppe. Hjemmelagde kaker.

Smak 10/10

Det er restaurantkvalitet på mange av rettene, med rene smaker og god komposisjon. Vi har til gode å få grønnsaker som er for mye kokt, fisken er fersk og kjøttet smakfullt.

Pris 6/10

Prisnivået er høyere enn for veikroer flest. Reinsdyrbiff til 325 er en reintfordyrbiff på en veikro. De to dagens-rettene lå på 215 og 239 kroner den dagen vi var innom sist, riktignok med kaffe inkludert.

Service 10/10

Helt topp! Betjeningen er vennlig og hjelpsom, og kokken bringer selv maten ut fra kjøkkenet.

Barnevennlig 7/10

Det er for så vidt et fint sted for barn, men Bios har ikke noen rik barnemeny. Barnestoler. Lekeplass utenfor.

Hjemmelaget 10/10

I aller høyeste grad, og som for å understreke: Her kommer gjerne kokken selv med maten til bordet. Også hjemmelagde desserter.

Drikke 8/10

Mineralvann, samt et knippe juicer fra Balholm. Kaffe fra automat, som riktignok var ødelagt da vi var innom. Rikelig utvalg av øl og vin for den som har sjåfør.

Renhold 10/10

Helt ypperlig.

Toaletter 7/10

Litt småskittent, med papir liggende rundt vasken, ellers ok. Båstoaletter.

Det er for så vidt prisene også, med burger til over 200, pizza nær 300, og dagens rett liggende både 10 og 20 prosent over veikrosnittet.

Men, altså: Det meste her er over snittet.

Servicen er upåklagelig, det vrimler av lokale innslag blant råvarene, og maten smaker fortreffelig.

Bios har vært et stoppested for reisende i mer enn 50 år, men er samtidig bygdas restaurant og møteplass.

LAM-LAM: Filet av lokalt lam med wokede grønnsaker og gratinerte poteter.

Vi fikk anbefalt dagens lammesteik og ble ikke skuffet. Hvor ofte har ikke slike kjøttretter fått følge av karakterløse poteter, ihjelkokte grønnsaker og saus med snerk? Aldri her. Lokalt lam kom med wokede grønnsaker, en utsøkt sjysaus, friske urter og fløtegratinerte poteter.

Svært godt!

Desserten var også hjemmelaget, eggekrem på mandelbunn, med krem som hadde rikelig med fruktbiter.

LEKKERT: Mandelbunn med frukt- og eggekrem.

(Testet av Motor i mai 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)