NESTE GENERASJON: Det kommende Nokian Hakkapeliitta 10 EV på en Tesla Model 3.

Ny generasjon Hakkapeliitta:

Nokian lanserer eget elbildekk for vinterkjøring

Den finske dekkprodusenten Nokian slapp neste vinterkolleksjon onsdag: Nokian Hakkapeliitta 10 kommer med egne piggdekk for elbiler.

Publisert Sist oppdatert

10. generasjon Hakkapeliitta kommer flere pigger enn forgjengeren (inntil 220 pigger på hvert dekk) og med ny design på piggene, og – ikke minst – det Nokian kaller en «innovativ piggplassering».

Nokian lover at det skal gi utslag gjennom redusert støy.

De nye, stjerneformede piggene har blitt rotert 180 grader på begge dekkskuldrene, noe Nokian mener forbedrer både sidegrep og styreegenskaper, særlig på is.

Hakkapeliitta 10 kommer for både ordinære biler og SUV'er, men i det norske markedet kan det spesiellagde elbildekket kanskje vekke størst forventninger.

PIGGENE UTE: Slik er designet på piggene i det nye HP10-dekket.
STØYDEMPING: «SilentDrive»-teknologien, med akustisk skum på innsiden av gummilaget, skal sikre et uvanlig lavt støynivå.

Nokian har en patentert teknologi med et lag med akustisk skum på innsiden av dekket som skal gi «eksepsjonelt lavt støynivå», inntil 7 dB lavere støy i følge pressepresentasjon Nokian hadde onsdag.

Også piggplasseringen er justert på HP10 EV. I følge forhåndsreklamen har det bidratt til at de mest forstyrrende frekvenstoppene er eleminert. Elbildekket kommer med en sterkere stamme og ekstra gummi i dekkmønsteret, noe som også skal bidra til støydempingen.

Elbildekket kommer i dimensjoner fra R18 til R21.

PS: Motor har ikke testet det nye dekket.

NYTT DEKK: Fra testkjøringen på Nokian-anlegget «White Hell» i Ivalo i nord-Finland.