
Nissans nye hybridteknologi:
Ny Qashqai går på bensin, men kjører som en elbil
Med Nissans hybridteknologi vil Qashqai oppføre seg som en elbil. Men elmotoren lades av en bensinmotor.
Med den tredje utgaven av Qashqai, introduserer Nissan sin spesielle hybridteknologi på det europeiske markedet.
Løsningen har eksistert på hjemmemarkedet noen år, men er nå forbedret og modent for enda mer kresne kunder, mener Nissan.
Forbrenningsmotoren som produserer strøm til elmotoren, er blitt mindre og lettere – og sterkere.
I sum skal dette gi egenskaper som, etter Nissans mening, overgår hybridene vi hittil kjenner fra norske veier.
Ikke til hjulene
Ikke minst skal selve opplevelsen likne en elbil, med umiddelbart moment og hurtige og stillegående akselerasjoner uten girskift.
I de mer kjente hybridsystemene drives hjulene av én elektrisk motor og én bensinmotor.
På Qashqai derimot, er ikke bensinmotoren koblet til hjulene i det hele tatt, bare til batteriet.
Ikke banebrytende
Bensinmotorens oppgave er primært å opprettholde ladingen til elmotoren. Det betyr at alt som skjer fra motoren og ut til hjul og transmisjon, har elbilens særtrekk.
Modellen er ikke endelig typegodkjent, og det finnes bare foreløpige forbruks- og utslippstall som ikke er offisielle. Disse er gode for klassen, men ikke på noen måte banebrytende.


Bare i Japan
Teknologien er ikke splitter ny. Den kan sammenliknes med Opel Ampera - som ikke må sammenliknes med helelektriske Opel Ampera-e, samt BMW i3 med rekkeviddeforlenger – som ikke selges i Norge.
Nissans egne modeller, Serena og Note – med den originale teknologien fra Nissan – selges bare i Japan. Over 70 prosent av Note-salget er av denne typen.
Elbilegenskapene gjør at Nissan også kan tilby énpedalskjøring av Qashqai. Det betyr at både gass og brems justeres med gasspedalen. Elmotorens regenerereringsevne, gjør at du hurtig kan stoppe bilen helt, bare ved å slippe opp gassen.
Viktig nyhet
I motsetning til på helelektriske Leaf, som nå kommer med en viktig nyhet, må du bruke bremsepedalen for å stoppe helt opp.
Ellers er det kun ved tilnærmet panikkbremsing funksjonen ikke kan brukes under norske forhold.