POPULÆR: Toyota Yaris selger bra i Norge, selv uten ledning. Nå kommer den i helt ny utgave. Foto: Toyota
POPULÆR: Toyota Yaris selger bra i Norge, selv uten ledning. Nå kommer den i helt ny utgave. Foto: Toyota

Nye Yaris kommer i september:

Dette koster Norges mest solgte uten ledning

Du må ned til 9. plass på registreringsstatistikken for å finne første bil som ikke skal kobles til strømnettet. Nå er prisen på nye Toyota Yaris klar.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Toyotas lille bestselger kommer i helt ny versjon.

I tillegg til de ytre endringene, er det nok først og fremst den nyeste versjonen av Toyotas velkjente hybridsystem som er mest interessant.

Her er det som kjent ikke aktuelt å lade med ledning foreløpig – selv om storebror RAV4 nå får denne muligheten.

En ny tresylindret bensinmotoren er grunnlaget i systemet. I følge Toyota er det gjort en rekke tiltak for å redusere innvendig friksjon og mekaniske tap og optimalisere forbrenningen. Motoren skal dermed ha fått verdens raskeste forbrenningshastighet.

Dette skal gi prosent forbedring av drivstofføkonomi og Co2-utslipp og 16 prosent økning i effekt. 

Den sikreste

Toyota ha hatt som mål å gjøre Yaris til verdens sikreste småbil. 

Blant annet får bilen intelligent, adaptiv cruisekontroll, som fungerer helt opp til topphastigheten, og kjørefeltassistenten som er lansert i den større Corolla.

Alle disse funksjonene er standard.

Prisene starter på 235.000, mens den dyreste versjonen koster 296.000. Toyota regner med at modellene «Active Tech» til 264.000 og «Style» til 278.000 blir de mest attraktive på det norske markedet.

Full «Style»

På førstnevnte får du blant annet LED-lys, skinnratt, 16-toms alufelger, større infotainmentskjerm og digital instrumenter.

På «Style» får du i tillegg blant annet panoramasoltak, seter i delskinn, 17-toms alufelger, trådløs lader og en del designdetaljer.