SPORTY LOOK: Nivus er en anelse coupé-inspirert, med integrert hekkspoiler på plass. Foto: Volkswagen AG

Lanserer ny coupé-SUV:

Volkswagen utvider SUV-rekka

Man skulle tro Volkswagen hadde SUV-er nok i sortimentet sitt, men det synes de åpenbart ikke selv: Her er nemlig en til.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: VW skal lansere en kompakt, coupé-formet SUV ved navn Nivus.

Nivus ble presentert rett før pinse i Brasil, men modellen er tiltenkt det europeiske markedet også, på et senere tidspunkt.

Den skal produseres i Brasil, der VW har vært til stede som bilprodusent i 67 år.

Den nye SUV-en er basert på den fleksible MQB-plattformen, som T-Roc. Den er 427 cm lang, 176 bred og 149 høy, over en akselavstand på 257 cm.

Størrelsesmessig befinner Nivus seg dermed i kompaktklassen og er bare tre centimeter lengre enn T-Roc, som den deler den sporty tilnærmingen til design med. Den mindre T-Cross og den større Tiguan har begge en mer klassisk formgivning.

Er du en bilnerd? Ta Volkswagen-testen!

TYPISK VW: Klassisk førermiljø i Nivus, med 10-tommers høyoppløselig skjerm med «virtuelle» knapper.

Mer kommer

Når det gjelder Nivus, gir det seg utslag i en skrånende hekk som gir den et coupé-aktig preg – uten at det er like gjennomført som hos BMW og Mercedes med modeller som X4 eller GLC Coupé.

Modellen som nå lanseres i Sør-Amerika er utstyrt med en 3-sylindret 1,0-liters TFSI-motor på 128 hestekrefter og 200 newtonmeter, som kan gå på bensin eller etanol.

Forøvrig er det begrenset med informasjon om bilen og det blir mer aktuelt å snakke om pris og utstyrsnivåer når lanseringen på våre breddegrader nærmer seg.

Les også: Europeerne tørster etter SUV-er