LYSENDE FRAMTID: Dette er linjene og lysdesignet som vil gå igjen i neste års elbiler fra Hyundai. Konseptbilen heter Prophecy, og vises fram 3. mars. Foto: Hyundai Motor

Viser fram ny konseptbil om to uker:

Slik ser de neste elbilene fra Hyundai ut

Design blir stadig viktigere i utviklingen av nye elbiler. Nå viser Hyundai fram bilen som markere stilretningen de neste årene.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Hyundai stiller opp med ebilkonseptet Prophecy på bilutstillingen i Genève 3. mars.

Dagens elbiler oppfører seg mer eller mindre identisk.

Har du kjørt én, har du kjørt de fleste. Forskjeller på motorer og girkasser, som tidligere kunne gi bilprodusentene en egen identitet, er utvasket.

Dermed blir design et enda viktigere virkemiddel for å ivareta særpreget. Tendensen de siste årene har vært at de endelige produksjonsmodellene ligger tett opptil de opprinnelige konseptmodellene i form og funksjon.

Derfor vil du garantert se igjen linjene og lyktedesignet til Hyundai Prophecy på veiene om noen få år.

FORRIGE KONSEPT: Sist høst viste Hyundai fram denne konseptbilen, 45, under utstillingen i Frankfurt.

Utstillingsvindu

Hyundai kaller modellen «et utstillingsvindu for selskapets nyeste designretning». Og videre i forhåndsomtalen kan vi lese blant annet følgende:

– Prophecy følger ikke trender, men fremhever i stedet tidløs skjønnhet som vil stå seg over tid, sier SangYup Lee, leder for Hyundais globale designsenter.

Han hevder modellen vil være et designikon for den helelektriske porteføljen som etter planen skal gjøre Hyundai blir en av verdens tre største produsenter av elektriske og hydrogenelektriske biler innen 2025. 469,5 milliarder kroner er satt av til å innfri denne ambisjonen.