ETTERKOMMERE: Hyundai Kona var konsernets mestselgende bil i Norge i 2019, en plass foran Hyundai Ioniq. Nå varsler konsernet en rekke nye helelektriske modeller.
ETTERKOMMERE: Hyundai Kona var konsernets mestselgende bil i Norge i 2019, en plass foran Hyundai Ioniq. Nå varsler konsernet en rekke nye helelektriske modeller.

Spennende nyttårsforsetter fra Hyundai-konsernet:

23 nye elbiler innen 2025

Hyundais konserndirektør varsler 23 helelektriske og seks ladbare hybrider de kommende fem årene.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Hyundai-konsernet – som også inkluderer Kia (og Genesis) – har utviklet en ny plattform beregnet på elbiler.

De helelektriske Hyundai-modellene Kona og Ioniq endte på henholdsvis åttende og niende plass på nybilregistreringsstatistikken i Norge i 2019. 

Konsernsøsknene Kia e-niro og Kia e-soul havnet lenger ned på listene, mye på grunn av ulike leveringsutfordringer.

Huyndai-sjef Euisun Chung er uansett stor optimist ved inngangen til 2020, og investerer svimlende 87 milliarder dollar i konsernet den kommende femårsperioden.

Det inkluderer blant annet en helt ny plattform beregnet på helelektriske biler, og som selvsagt vil danne fundamentet for alle modellene fra Huyndai, Kia – og Genesis.

Ingen norsk suksess

Sistnevnte, som er konsernets luksusmerke, har tidligere hatt en kort visitt på det norske markedet, uten suksess. 

Men Genesis er pop på viktigere markeder i USA, Canada, Russland, Australia og Midtøsten – og har de siste årene dukket opp som svært spennende elektriske konsepter.

Trolig vil det dukke opp elektriske modeller også i Norge.

Vraker Model 3-konkurrent

I tillegg til nevnte elektrifiserte bilene, varsler Chung også gasselektriske- og brenselcellemodeller, samt et kraftig steg mot selvkjøring allerede i 2022.

For oss nordmenn er nyheten om 11 helelektriske modeller allerede i løpet av 2021, den mest spennende. Men foreløpig er det ganske hemmelig hva som kommer.

For et par år siden ble det sagt at Hyundai jobbet med en direkte konkurrent til Tesla Model 3, men ferskere opplysninger fra Business Korea i sommer, tyder på at det blir en kompakt-SUV.