SPORTY: BMW 4-serie coupé er basert på BMW 3-serie, men har likevel designmessige ulikheter – utover selve coupeformen. Blant annet er nyregrillen helt annerledes. Foto: BMW
SPORTY: BMW 4-serie coupé er basert på BMW 3-serie, men har likevel designmessige ulikheter – utover selve coupeformen. Blant annet er nyregrillen helt annerledes. Foto: BMW

BMW 4-serie er inspirert av 1936-modellen:

Hyller klassikeren med nye nyrer

Den tradisjonsrike coupé-kulturen til BMW startet med modellen 328 i 1936. Nærmere 90 år senere kommer BMW 4-serie coupé med en nyregrill inspirert av klassikeren.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: BMW 4-serie coupé lanseres i oktober.

BMW påpeker at den nye modellen er mer enn en coupe-versjon av 3-serien. Og allerede ved den karakteristiske nyregrillen ser du forskjeller. 

Den stående grillen på 4-serie bryter bokstavelig talt med 3-seriens liggende, og er en flørt med klassikerne 328 fra slutten av 30-tallet og 3,0 Csi fra begynnelsen av 70-tallet.

Også frontlysene har et annet design, og strekker seg nesten helt ut til hjulbuene. I profil er det typisk BMW-design, med korte overheng, markante hjulbuer og en fallende taklinje bak de lange rammeløse sidedørene.

Annonseblokk (Motor.no_blokk_1)

Slående likhet

Innvendig er likheten med dagens BMW 3-serie mer slående.

Det betyr samme utvalg av infotainmentløsninger, digital instrumentering og førerassistansesystemer.

Bagasjerommet har et volum på 440 liter – og den kan leveres med tilhengerfeste.

De to mild-hybridene 420d xDrive og M440i xDrive er de første motoralternativene som tilbys i Norge. Begge med automat og firehjulsdrift. 

Neste år lanseres flere motoralternativer.

Dieselstart under 600

Innstegsmodellen 420d xDrive Coupé har en firesylindret diesel på 190 hk/400 Nm og pris fra kr. 578 300. M440i xDrive Coupé har en bensinmotor på 374 hk/500 Nm og pris fra kr. 862 100.

– BMW M440i xDrive Coupé er den foreløpige toppmodellen, men det er en dårlig bevart hemmelighet at en ny generasjon M4 Coupé også er på vei. Videre vil også helelektriske i4 bli en del av familien som en firedørs Gran Coupé, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør hos BMW i Norge.