SNART PÅ VEIEN: Mange har ventet på den helelektriske SUV-en fra BMW. Produksjonen starter i sommer, og bilene kommer i løpet av året. Foto: BMW
SNART PÅ VEIEN: Mange har ventet på den helelektriske SUV-en fra BMW. Produksjonen starter i sommer, og bilene kommer i løpet av året. Foto: BMW

Elbilen som gjør BMW-utvalget komplett:

BMW iX3 klar til levering i løpet av året

BMW kan i dag tilby X3 med bensinmotor, dieselmotor og som ladehybrid. Nå er også den helelektriske versjonen klar for produksjon.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: I løpet av året har X3 alle fire motoralternativer.

Og selv om BMW kommer langt etter de viktigste konkurrentene med en helelektrisk SUV, så kompletterer den til gjengjeld en modellportefølje de andre ikke kan matche.

Etter over 340 timer og 7700 kjørte kilometer med testing, er det omsider klart for serieproduksjon av iX3 på fabrikken i Kina senere i sommer. Siden midten av 2019 er det produsert over 200 såkalte førproduksjonsbiler, som er brukt til testing, utvikling og finjustering før serieproduksjon settes i gang.

Les også: Her er alle Motors elbiltester! Annonseblokk (Motor.no_blokk_1)

Samme linje

Den elektriske versjonen blir produsert på samme produksjonslinje som de øvrige X3-modellene. I motsetning til modellene fra for eksempel Mercedes, Audi, Jaguar og Tesla, kan iX3 kun tilbys med bakhjulsdrift.

BMW hevder at iX3 blir et godt eksempel på at det blir mulig å oppnå lang rekkevidde uten et stort batteri. iX3 får en rekkevidde på over 440 km – som ikke er et endelig tall – fra et batteri med 74 kWt nettokapasitet.

iX3 får sin premiere i sommer. Da blir endelig design, flere tekniske detaljer og spesifikasjoner endelig kjent.