STRØMMER PÅ: Elbiler kommer i fleng fra BMW, snart også 7-serie.
STRØMMER PÅ: Elbiler kommer i fleng fra BMW, snart også 7-serie.

Varsler elektrisk konseptmodell:

BMW med 7-serie på ny elbil-plattform

BMW skal i høst vise profil- og designelementer fra en ny 7-serie-modell som skal bygges på såkalte Neue Klasse, selskapets egenutviklede plattform for nye elbiler.

Publisert

Visningen skal skje under IAA-utstillingen i München i september, skriver Automotive News.

Slik Volkswagen-konsernet har utviklet MEB-plattformen som grunnarkitektur på en hel flåte av nye elektriske modeller, skal BMW Group bruke Neue Klasse på alle nye modeller i konsernet (BMW, Rolls-Royce og i noen grad Mini) fra 2025.

7-serie har siden 1970-tallet vært en av BMW-merkets gjeveste sedanmodeller.

Neue Klasse har i utgangspunktet bakhjulsdrift som standard, men kan suppleres med trekk også foran for firehjulsdrift. Den kan brukes både på nullutslippsbiler og biler med forbrenningsmotor.

BMW står midt i et heftig lanseringsløp, etter at bakhjulsdrevne iX3 har fått god mottakelse tidligere i år.

Flaggskipmodellen iX er lansert med 630 km rekkevidde, mens Model 3-utfordreren i4 er presentert med startpris under 500.000 kroner.

Neue Klasse-arkitekturen er en nøkkelfaktor i BMWs elektrifiseringsplaner, som har ambisjon om 50 prosent nullutslipp i 2o30 – med elektrifiserte alternativ på samtlige modeller.

– I 2030 skal vi ha redusert vårt karbonavtrykk per bil med minst en tredjedel fra 2019-nivået, sier konsernsjef Oliver Zipse.