DYRERE: Norges mest kjøpte bil, Audi e-tron, får en betydelig prisøkning fra og med fredag. Økningen kan bli på inntil 12 prosent, melder importøren. Foto: Tomm W. Christiansen

Korona-trøbbel for Norges mest solgte bil:

Kraftig prisøkning på e-tron

Audi e-tron blir inntil 12 prosent dyrere fra og med i morgen, fredag. Årsaken er dyrere euro og generelt økte kostnader under koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Samtlige Audi-modeller får en prisøkning på 8-12 prosent.

Det er Audi-forhandler Albjerk Bil som opplyser om den nært forestående prisøkningen, melder BilNytt.no.

Forhandleren skriver blant annet dette:

«Virusutbruddet som følge av Covid-19 fører til økte kostnader for bilprodusenter og bilimportører. Det påvirker igjen prisen og leveringstiden på biler som bestilles eller som allerede ligger i bestilling. I forbindelse med valutasituasjonen har vi fått bekreftet at det vil bli en prisøkning på samtlige Audi-modeller, inkludert Audi e-tron denne uken».

Audi-importør Harald A. Møller bekrefter prisøkningen overfor BilNytt.

Valutatrøbbel

– Det stemmer at vi onsdag varslet om at prisene på alle Audi-modeller får en økning på mellom 8 og 12 prosent. Bakgrunnen for det er den betydelige svekkelsen den norske kronen har hatt mot euro, sier administrerende direktør Ulf Tore Hekneby, som også opplyser at prisøkningen kun gjelder Audi.

Møller importerer som kjent også Skoda og Seat – i tillegg til hovedmerket Volkswagen.

Audi e-tron er Norges i særklasse mest solgte bil i øyeblikket. 

Før prisøkningen er prisene på henholdsvis 487.720 kroner for e-tron 50 og 651.920 kroner for e-tron 55 – eksklusiv frakt og omkostninger.

Det blir ingen endringer i prisen for kunder som allerede har bestilt ny e-tron, samtidig som det fristes med å bestille innen prisøkningen…