Bil fra siden
FÅR OPP FARTA: Kia hevder å ha fått orden på batterileveransene og varsler vesentlig høyere tempo på utleveringene til de mange som står på venteliste for e-Niro (bildet) og e-Soul fra januar. Foto: Tomm W. Christiansen
Nå kommer endelig Kias elbiler:

– Situasjonen har vært meget utfordrende

Kia har forlengst produsert to av markedets mest ettertraktede elbiler, men elendige leveringer gjør at e-Niro og e-Soul ikke blir blant årets 10 mest solgte elbilmodeller – selv om man slår sammen tallene. Nå lover selskapet bedring.

Del denne artikkelen

DETTE ER SAKEN: Kia e-Niro og Kia e-Soul har henholdsvis 675 og 465 nybilregistreringer i årets 11 første måneder – av et totalt elbilsalg på 56.893 biler.

– Siden lansering har etterspørselen etter e-Niro vært stor i hele Europa, og leveringssituasjonen har vært meget utfordrende. Dette gjelder alle land, også Norge, sier Mette S. Sauge, informasjonsansvarlig i Kia Bil Norge, til Motor.

– De siste tre månedene har produksjon av biler økt betydelig både for e-Niro og e-Soul, som selvfølgelig er veldig positivt sett med våre øyne. Vi får økte leveringer fra januar måned, og får vel rundt 2-300 biler totalt pr måned i starten av året. Det gjør at vi kommer raskt gjennom reservasjonslistene, og at kundene får tilbud om å skrive kontrakt, sier Sauge.

Les Motors Kia-tester her!

– Hvor mange står på listene?

– På reservasjonslisten for e-Niro er det nå ca. 3900 navn, og på e-Soul listen ca. 800. e-Niro-listen er stengt, og vi vil ikke åpne for nye bestillinger før vi er gjennom listen. Når det gjelder e-Soul er det mulig å sette seg på reservasjonslisten, og vi regner med at alle som er på denne listen nå vil få tilbud om å skrive kontrakt innen 1. kvartal 2020, sier Sauge.

Kia Motors UK skrev sist uke i en pressemelding at de har 3000 navn på den engelske reservasjonslisten for e-Niro, og at venter å ha bilene utlevert i løpet av første halvår.

Kia har ikke opplyst ventelistetall for Europa samlet, men sier at de drøyt 10.000 e-Niro-bilene selskapet har hatt kapasitet til å lage i 2019 alle nå har fått sin eier.

I følge Kia er det knapphet på batterier som er hovedårsak til forsinkelsen.

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.