SALGSVINNER? I hvert fall ble det solgt flere eksemplarer av denne modellen – Porsche Taycan – enn av alle bensinbiler til sammen i årets første måned.

Flere Porscher enn bensinbiler:

Splitter nye modeller dominerer fullstendig

De sju bilmodellene øverst på registreringsstatistikken i januar var ikke på markedet for ett år siden. Elbilene dominerer mer enn noen gang, men året starter med kraftig fall i bilsalget.

Publisert Sist oppdatert

Audi Q4 e-tron, Hyundai Ioniq 5, BMW iX, VW ID.4, Skoda Enyaq, Ford Mustang Mach-E og Kia EV6 er biler med en del felles.

  • De er alle helelektriske.
  • De klassifiseres som SUVer.
  • De fyller de sju øverste plassene på registreringsstatistikken i januar.
  • Og de var ikke på markedet for ett år siden.

Men det er flere ting som gjør registreringstallene oppsiktsvekkende:

Nybilregistreringene stuper. Januartallene er de laveste for en måned siden 2009. Elbilene dominerer totalt, så kraftig at luksusmerket Porsche har registrert flere nye elbiler enn det samlede salget av bensinbiler.

Kraftig nedgang

Det ble registrert 7957 nye personbiler i årets første måned, 2344 biler færre enn i januar 2021. Det er en nedgang på 22,7 prosent.

Det skjer i et marked hvor antallet elbilregistreringene øker nær 22 prosent.

Alle andre drivlinjer har et fall på minst 55 prosent fra januar i fjor. Ladehybrider faller over 80 prosent, mens bensin og diesel er ned henholdsvis 64 og 67 prosent.

Porsche vs bensin 1–0

Det ble registrert 175 nye rene bensinbiler i januar. Samtidig ble det registrert 181 nye elbiler av modellen Porsche Taycan.

– At vi skulle se flere nye Porscher registrert enn nye bensinbiler i en måned, hadde ingen sett komme, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

På modellstatistikken er 19 av de 20 mest solgte bilene i januar var elbiler. Bare ladehybridene Toyota RAV 4 er ikke helelektrisk på topp 20.

Audi på topp

Audi har den høyeste andelen av nyregistrerte biler, og helt på topp troner Audi Q4 e-tron.

Bruktbilomsetningen hadde en svak vekst i antall fra januar i fjor, opp 0,4 prosent. Bruktimporten økte 17 prosent, og nær to tredjedeler av disse var helelektriske.