POLITI-KRITIKK: Advokat Olle Nohlin førte ankesaken for bruktbilselgeren.
POLITI-KRITIKK: Advokat Olle Nohlin førte ankesaken for bruktbilselgeren.

Legger vekk bedrageri-tiltale:

Politiet frafaller ny sak mot bruktbilselger

Politiet henlegger en ny bedragerisak mot bruktbilselgeren Sven Jarle Knoll, etter at Borgarting lagmannsrett frifant ham i en annen sak tidligere i vår.

Publisert Sist oppdatert

Etter at bruktbilselgeren ble dømt i tingretten led politiet et knusende nederlag da Borgarting lagmannsrett i mars frikjente Knoll på samtlige 35 punkter.

Nå skulle etter planen en ny sak med tiltale for åtte tilfeller av bedrageri opp for tingretten. Men politiet har besluttet å henlegge saken, skriver Fredriksstad Blad.

Politiets beslutning var ikke uventet.

– Jeg forventer at de frafaller de nye tiltalepunktene. Noe annet vil være rart, sa Knoll til Motor etter frifinnelsen i lagmannsretten. Med den dommen beholdt han også retten til å drive bruktbilsalg.

– Denne dommen har stor betydning for meg. Hele Norge har trodd at jeg har næringsforbud. Men det har jeg ikke, konkluderer Knoll.

Hans forsvarer Olle Nohlin rettet voldsom kritikk mot politiet under forhandlingene i lagmannsretten.

– Politietterforskningen i denne saken er historisk dårlig, sa forsvareren, som overtok som bruktbilselgerens nye forsvarer før ankesaken i lagmannsretten.

– Jeg har vært forsvarer i nesten 20 år, og det er sjelden jeg går så hardt ut. Men her har jeg dekning for det. Etterforskningen som er gjort er klart i strid med loven. Ingen av kundene til Knoll i denne saken er ordentlig avhørt av politiet. Et par er avhørt over telefon. Over 30 er ikke avhørt i det hele tatt, sa Nohlin.

Det var argumenter som vant gehør i lagmannsretten.