TRADISJONSMAT: Her får du oksesmåsteik og saltkjøtt med kålrabistappe og poteter, mat som mange kommer spesielt for å spise.

Veimat-testen 2018: Lapphaugen Turiststasjon

Her har folk sine klare favoritter

Mange kommer til denne kroa for å spise tradisjonskost som saltkjøtt og oksesmåsteik.

Publisert Sist oppdatert

Lapphaugen Turiststasjon 2018

76 poeng

Lapphaugen Turiststasjon, General Fleischers Vei 365, 9357 Tennevoll, ved E6 nord for Narvik. Ladestasjon. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. https://lapphaugen.no

Førsteinntrykk 7/10

Bare fem bord og en liten disk. Flott utsikt til fjellene. Liten parkeringsplass. Ladestasjon. Internett.

Meny 8/10

Fem tradisjonsretter i ulike porsjonsstørrelser. Kakedisk.

Smak 7/10

Saltkjøttet er godt og mørt og med en veldig god kålrotstappe. Potetene er ikke gode, og den krydderbakte laksen er en skuffelse.

Pris 9/10

Billig. Priser fra 80 – 170 kroner. Alle retter kan fås i forskjellige størrelser.

Service 9/10

Hyggelig og personlig service.

Barnevennlig 7/10

Alle retter finnes i små personer. Fargeblyanter. Barnestoler.

Hjemmelaget 9/10

Her er det meste hjemmelaget, bortsett fra den krydderbakte laksen og enkelte kaker i disken.

Drikke 7/10

Brus, iste, alkoholfritt øl, Kuli. Vann i mugge. Isbiter. Kakao og kaffemeny fra maskin. Kaffen er litt syrlig, men helt nylaget. Melkeerstatning i små beger til kaffen.

Renhold 7/10

Alminnelig rent og ryddig.

Toaletter 6/10

Toalettrommet med to toaletter er gammelt og nærmest retro, men toalettene er nye. Det er rent og greit.

- Det virker som om folk blir mer og mer glad i tradisjonsmaten, sånt som tar lang tid å koke. Kanskje er det sånt man ikke tar seg tid til å lage hjemme, sier hun som driver Lapphaugen.

Hun tilbyr en liten meny med de to nevnte rettene (saltkjøtt og oksesmåsteik), kjøttkaker, svinestek og en krydderbakt laks.

Den krydderbakte laksen viser seg å ikke være hjemmelaget. Den kommer ferdig krydret, og det bærer den litt preg av.

Den ferdige krydderblandingen passer ikke så godt til laksen, og gir et litt surt og ufriskt preg, synes vi.

Men tyttebærrømmen er fantastisk frisk og god til.

Saltkjøttet er mye bedre. Det er så mørt at det faller fra hverandre, og er helt beinfritt. Kjøttet er passe salt, og kålrabistappen har fin konsistens og er god på smak.

Potetene derimot ...

De er faktisk litt seige og smaker ikke godt. De er trolig vakuumpakket, og det er synd når man satser på tradisjonsmat. Vi kan godt skrelle potetene, hvis det er det det står på.

Maten er generelt skikkelig og solid, og fordelen er at du kan velge stor og liten porsjon av alle retter – kjøttkaker og laks finnes til og med i tre størrelser.

I tillegg har de en fristende kakedisk. Denne dagen er det bare to av dem som er hjemmebakt, fordi det har vært så travelt. Men alle ser like gode ut.

Vi velger en fromasjkake med bringebærmousse og gelelokk. Fromasjen er kremete, frisk og god, uten å være for søt, men bunnen har nok ikke tålt å stå. Den er blitt tørr.

Prisene er det ikke noe å si på. Billigst er minste porsjon med kjøttkaker til 80 kroner, dyrest er stor porsjon av krydderbakt laks eller oksesmåsteik til 170 kroner.

Kaffen er inkludert, selv om du bestiller minste porsjon.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)