ITALIENSK I NORD: Ypperlige Trattoria Capri ligger innerst i Varangerfjorden.

Veimat-testen 2018: Trattoria Capri, Varangerbotn

Finnmarks suverent beste

Det er ingen tvil om hvor du får den beste veimaten i Finnmark. Trattoria Capri er i en helt egen klasse.

Publisert Sist oppdatert

Trattoria Capri 2018

83 poeng

Trattoria Capri, Varangerbotn Fjordgården, 9840 Varangerbotn https://www.facebook.com/Trattoriavarangerbotn/ El-bil-lading: Nei

Førsteinntrykk 9/10

Herlig sydlandsk stemning når du kommer inn døra. Velkomsthilsningen er høylydt og håndtrykket varmt. Det er ingen disk hvor du bestille (hvis ikke du skal ha take-away), men kelneren fører deg til bordet. Lokalene er triveligere enn de ser ut fra utsiden.

Meny 9/10

En godt innarbeidet og omfattende italiensk meny. Her er kaldretter (antipasti, salater og panini), i tillegg til pasta og pizza, burgere og fem italienske grillretter – samt biffsnadder, grillspyd og kebab.

Smak 9/10

Førsteklasses pasta. Også pizzaen er utmerket. Kjøttrettene er gode, men nesten litt i overkant. Når ytefileten kommer med både portvinsaus, bearnaise og gorgonzola, så blir det kamp om smaksløkene.

Pris 8/10

Ikke veldig billig. Dette er like mye restaurant som veikro, og prisene er deretter. Men det skal sies: Vi har besøkt mange veikroer med et høyere prisnivå.

Service 9/10

Mer italiensk trattoria enn norsk veikro, og stemning og service er deretter. Dette er et sted hvor det er lett å bli i godt humør.

Barnevennlig 7/10

Barnemenyen er ikke veldig omfangsrik: Kaninpizza, spaghetti med kylling og burger. Lekeområde midt i kaféen. Barnestoler.

Hjemmelaget 9/10

Ja. Husets brød som appetittvekker er en sympatisk detalj.

Drikke 8/10

Vanlig utvalg mineralvann og annet alkoholfritt. Har også øl og vin. Serverer dessuten kaffe fra en ordentlig italiensk kaffemaskin.

Renhold 8/10

Brukbart rent. Ryddig og ordentlig på bordene.

Toaletter 7/10

Ett rom med klosett og vask, rent og greit.

Trattoria Capri vant vår veimat-kåring i 2015, og holder stillingen som et førsteklasses spisested – i hvert fall for deg som er glad i italiensk.

Når du kommer inn døra blir du tatt varmt imot.

Og på hvilke veikroer får du ellers en mugge med isvann og en kurv med ferskt brød brakt til bordet? Ikke så mange, nei. Antagelig ingen.

Men den trattoriaen er både veikro og lokalrestaurant. Og ikke nok med det: En diger disk med oster og skinker gjør den til en liten delikatessebutikk også.

Menyen er italiensk – med en touch av veikro. Det vil si biffsnadder. Vår anbefaling etter en håndfull besøk er å holde seg til det italienske.

Pizzaen er utmerket, kjøttrettene romslige og pastaen hjemmelaget. Sistnevnte er i en annen divisjon enn du får på veikroer flest.

Vi ble anbefalt en ravioli med spinat og riccotta, som var i generøst følge med en fløtesaus, kyllingbiter og parmaskinke. Meget godt!

Sist, men ikke minst: Finnmark er ikke baristaenes hjemfylke, men dette er faktisk et av de få stedene som serverer kaffe i italienske varianter. Det gir et løft til ethvert måltid.

(Testet av Motor i mai 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden).