TILBAKEKALLES: Bremsepedalen kan i verste fall løsne. Feilen gjelder flere tusen biler fra VW og Audi.
TILBAKEKALLES: Bremsepedalen kan i verste fall løsne. Feilen gjelder flere tusen biler fra VW og Audi.

Tilbakekalling av VW- og Audi-modeller:

Bremsepedalen kan løsne på nye VW- og Audi-biler

Det er oppdaget fare for feil på splitter nye biler av modellene VW Golf, Tiguan, Touran og T-Roc, samt Audi Q2 og Q3. Nå tilbakekalles nærmere 40.000 biler produsert i 2020.

Publisert

Feilen skal gjelde et visst antall VW Golf, Tiguan, Touran og T-Roc med DSG-girkasse som er produsert i en viss periode i 2020. Den skal ha blitt oppdaget under en intern kontroll.

Før jul vil 38.119 eiere av slike modeller over hele verden, hvorav 17.573 i Tyskland, få melding fra sin Volkswagen-forhandler.

Det er et problem med bremsepedalene som forårsaker tilbakekallingen, som gjelder biler med automat (DSG), av modellår 2020.

Ifølge Kraftfahrt Bundesamt (KBA), som tilsvarer det norske veidirektoratet, kan bremsepedalen deformeres eller til og med løsne. Årsaken skal være en defekt sveiseskjøt.

Over 7000 Audi

Også Audi er berørt: 7389 biler av Q2 og Q3-modellene (begge av modellår 2020), vil tilbakekalles. Om nødvendig vil verkstedet bytte ut hele bremsepedalen.

I følge Volkswagen og Audi er det foreløpig ikke meldt om skader eller ulykker på grunn av feilen.

Det har foreløpig ikke lykkes Motor å få informasjon angående eventuelle berørte biler i Norge fra importøren, Harald A. Møller.