BRANNRISIKO: Toyota Avensis med dieselmotor tilbakekalles. I noen markeder gjelder tilbakekallingen også Auris- og RAV4-modeller med samme motorisering.

Frykter lekkasje i rensesystemet:

Toyota Norge tilbakekaller Avensis etter brannfare

En lekkasje i EGR-systemet kan i visse tilfeller føre til brann på Toyota-modellene Avensis og Verso produsert mellom 2015 og 2017. I alt er 122.000 biler tilbakekalt i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Det er på nettstedet Car-Recalls.EU det informeres om tilbakekallingskampanjen. Tilbakekallingen gjelder biler av de fire modellseriene utstyrt med dieselmotor.

Årsaken skal være en svakhet ved EGR-systemet (resirkuleringssystemet som renser avgassene for skadelige nitrogenoksider), som med tiden kan føre til en lekkasje i nærheten av grenrøret – noe som i sin tur fører til risiko for antenning og dermed bilbrann.

Kampanjen gjelder globalt 122.000 biler fra Toyota med dieselmotor produsert mellom mars 2015 og mai 2018.

Gjelder ikke RAV4 i Norge

– Tilbakekallingen i Norge omfatter 2015-2017 modeller av Avensis og Verso, skriver Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge AS, i en e-post til Motor.

– Totalt har vi 601 biler i Norge fordelt på 18 Verso og 583 Avensis. Så fort vi har detaljene på plass vil kundene få innkalling til sin forhandler for å skifte komponenten uten kostnad, presiserer Olsen.