SJEKKES: En mulig brannfare gjør at drøyt 5000 dieselbiler i BMW-seriene fra 1 til 6 nå – som denne 530d Touring-modellen – skal inn til kontroll.
SJEKKES: En mulig brannfare gjør at drøyt 5000 dieselbiler i BMW-seriene fra 1 til 6 nå – som denne 530d Touring-modellen – skal inn til kontroll.

BMW og Fiat Chrysler tilbakekaller biler:

Drøyt 5000 norske BMW'er blir tilbakekalt

BMW utvider en pågående kontroll og eventuelle reparasjoner, og kaller inn 5130 BMW’er fra norske kunder etter mistanke om brannfare.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: På global basis tilbakekaller BMW ca. 232.000 biler på grunn av mulig brannrisiko, og bilprodusenten Fiat Chrysler kaller tilbake 700.000 biler globalt grunnet en motorfeil.

Den tyske bilprodusenten BMW utvider en tidligere tilbakekalling fra i fjor, opplyste en talsperson for selskapet torsdag.

BMW har gjennomført de fleste av kontrollene og reparasjonene fra fjorårets tilbakekalling, og har nå satt i gang og gjennomført de første drøyt 50 kontrollene i gruppen som nå skal sjekkes, får Motor opplyst.

Alle eierne blir kontaktet av BMW.

I Tyskland er det snakk om 113.000 biler som må på verksted på grunn av brannfare. Bilmodeller som er rammet av feilen, har firesylindret dieselmotor og er seriene 1 til 6 eller SUV-modeller som X1, X3, X4, X5 og X6. 

Også Fiat Chrysler har nå kalt tilbake flere hundre tusen biler verden over. Tilbakekallingen gjelder 2011- og 2013-modeller av bilene Jeep Grand Cherokees og Dodge Durangos – de fleste i Nord-Amerika.

Selskapet sier det er en feil som kan føre til motorstans eller at motoren ikke vil starte.

(©NTB)