KJENTE SAKER: Enyaq er elektrisk, men oppleves solid og fornuftig – som en typisk Skoda.
KJENTE SAKER: Enyaq er elektrisk, men oppleves solid og fornuftig – som en typisk Skoda.

#6: Skoda Enyaq

«Har det meste en famile kan ønske seg»

Motor teller ned i kåringen av Årets beste bilkjøp, og nummer seks utmerker seg med å være svært solid i alle kategorier, men også litt traust. Altså en bil for mange nordmenn.

Publisert Sist oppdatert

Enyaq har kanskje ikke spisskompetansen som gir den voldsomme forelskelsen. Det sier mye om utviklingstakten blant elbilene at dette var den desidert mest spennende nykommeren for bare et års tid siden.

Idag oppleves den som en typisk Skoda. Altså fornuftig og solid på alle vis.

Juryen er inne på det samme i sin kommentar:

«Den har det meste en familie kan ønske seg, med en kombinasjon av bra plass, praktiske løsninger, solid rekkevidde, fint interiør, et utseende alle kan like og en etablert merkevare. Men det er lenge siden Skoda var rimelig».

For de rutinerte

Enyaq er mer tilpasset de mer rutinerte og konservative bilførerne enn dem som har lært å betjene en bil omtrent som en smarttelefon.

Skoda Enyaq gjør skjermbetjeningen enklere gjennom godt synlige knapper, og bilen er også utstyrt med noenlunde logiske betjeningsfunksjoner på rattet.

Det kan godt være at disse faktorene blir tungen på vektskåla for gjennomsnittsnordmannen, som denne bilen på mange måter kan synes å være laget for.

Økonomisk fornuftig bilhold

I Motors magasin som kommer ut den siste helgen i november, kårer vi Årets beste bilkjøp. I tiden fram mot publisering av magasinet teller vi ned på Motor.no.

Dette er de viktigste premissene for kåringen:

  • Alle modellene skal være nye i 2021.
  • De skal ha blitt utlevert til kunder i 2021.
  • De har oppnådd poeng helt i tetsjiktet i Motors tester.
  • De skal gi et økonomisk fornuftig og forutsigbart bilhold.

I magasinet vil du finne en utregning av årlige kostnader for de enkelte modellene.

Dette er juryen:

Ulrica Risberg, markeds- og kommunikasjonsdirektør i NAF, Audun Bergerud, teknisk konsulent i NAF, Anette Berve, rådgiver i forbrukeravdelingen i NAF, Peter Raaum, ansvarlig redaktør i Motor, Marianne Søhagen, seniorrådgiver for trafikksikkerhet i NAF og Øivind A. Monn-Iversen, journalist og testansvarlig i Motor.

Har lyktespylere

Karakterkortet etter Motors test viser at denne bilen er god i alle fag. Den ble belønnet med tre 9-ere og sju 8-ere, der miljø/forbruk, driftskostnader og sikkerhet var nærmest toppscore. Vi ga den blant annet pluss for lyktespylere, noe flere konkurrenter mangler.

Les testen og se den fulle begrunnelsen her:

Les også disse sakene om Skoda Enyaq: