TILBAKE I TET: Tesla Model Y er plutselig på registreringstoppen i Norge etter total tørke i januar og februar.

Registreringstallene hittil i mars:

Model Y tilbake på biltoppen

Et båtlass med Tesla-biler har snudd opp-ned på registreringsstatistikken for nye biler. Nå er Tesla Model Y øverst på årsstatistikken, trolig for godt.

Publisert Sist oppdatert

Tesla – fjorårets mest solgte merke i Norge – hadde nesten ikke nybilregistreringer i januar og februar, men etter at nye bilferger har lagt til kai i norske havner, er det amerikanske elbilselskapet plutselig tilbake øverst på registreringsstatistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Med 1250 registreringer de siste to ukene er Model Y suverent på topp i mars – med Volkswagen ID.4 (339 registreringer) og Tesla Model 3 nærmest (317 registreringer).

Pr. 14. mars er Model Y øverst med 1273 registreringer hittil i 2022, med Audi Q4 e-tron (1193 registreringer), Hyundai Ioniq 5 (1141 registreringer) og BMW iX (1028 registreringer) nærmest.

Ladehybriden Toyota RAV4 på 9. plass er eneste modell som ikke er helelektrisk på topp 10.

Totaltallene har vært svært lave i Norge så langt i 2022 på grunn av pandemiutfordringer og mangel på databrikker, og det er ventet at krigen i Ukraina vil få konsekvenser også for bilproduksjonen.

Det er grunn til å anta at Teslas tall vil ta seg kraftig opp når utleveringene fra den nye fabrikken i Tyskland starter for fullt om en drøy uke. På Teslas nettsider er det antydet levering i april for nye Model Y.

Dagens Model Y og Model 3 blir importert fra Kina, men det er meningen at fabrikken i tyske Grünheide skal betjene hele det europeiske markedet.