SENTRY MODE: Teslas kameraovervåkning er populært, og nyttig.

Fikk lakkskader:

Bil ble skadet da Tesla-verksted slo av kamera-overvåkning

Tesla-verkstedet slo av kameraovervåkningen. Dermed kunne ikke Tesla-eieren se hvem som skadet bilen hans.

Publisert

Tesla har en funksjon de fleste Tesla-eiere er svært fornøyd med: Funksjonen «sentry mode», som rett og slett er kameraovervåkning av bilen når den står stille.

Skjer det noe rundt bilen, blir det gjort opptak, som tilgjengeliggjøres på eierens mobiltelefon.

Men en Tesla-eier fra Follo fikk ikke sett hva som skjedde da bilen hans ble skrapet opp på førerdøren og på passasjerdøren foran. Årsaken var at Teslas verksted slo av kamerafunksjonen rett etter at mannen leverte bilen fra seg på service.

Bilen ble stående parkert uten aktivert kameraovervåkning i flere timer. Tesla-verkstedet tok ikke bilen inn på verkstedet før utpå kvelden. Skaden på bilen var dermed ikke tatt opp.

– Ikke logisk

Tesla-eieren krever at Tesla Norge skal dekke skadene på bilen, som beløp seg til 14.000 kroner. Men Tesla nekter. I en melding til eieren skriver Tesla at bilen har gått i servicemodus. Dermed har «sentry mode» blitt deaktivert.

Tesla vedgår imidlertid at det er uheldig. Men de mener skadene likevel er utenfor deres kontroll.

Tesla-eieren hevder han ikke fikk beskjed om at kamerasystemet ble slått av, og at det heller ikke er en logisk grunn til deaktiveringen da bilen sto på parkeringsplassen.

Uenige

Da Tesla nektet å erstatte skadene, klaget eieren til forbruker­myndighetene. Hos Forbrukerklageutvalget, som avgjør tvister etter blant annet verkstedbesøk, har Tesla Norge fått medhold i at de ikke skal betale for skadene.

Et flertall på to av Forbrukerklageutvalgets tre medlemmer mener Tesla-eieren ikke har dokumentert at skadene skjedde mens bilen sto parkert hos Tesla. 

Flertallet i nemnda vedgår imidlertid at det er vanskelig å dokumentere skadene når kameraene var avskrudde.

Et mindretall, bestående av én av de tre representantene i Forbrukerklage­utvalget, mener at så lenge bilen var i verkstedets varetekt, og verkstedet skrudde av kamerafunksjonen, er Tesla Norge ansvarlig for skadene.