STAVANGER-BERGEN: Aksdal kro ligger langs E134 mot Haugesund.

Veimat-testen 2017: Aksdal kro, Aksdal

Styr unna

Det ser stusslig ut og lukter så ille at vi er nødt til å sette oss ut med maten.

Publisert Sist oppdatert

Aksdal kro

46 poeng

Aksdal veikro ligger langs E134 mot Haugesund, Tysværvegen 15, 5570 Aksdal. Ladestasjon.

Førsteinntrykk 3/10

Slitt og ruskete, og lukten inne er såpass ille at vi har mest lyst til å snu.

Meny 5/10

Liten meny med åtte typiske veikrovalg i tillegg til to dagens. Falafel er et vegetarvalg.

Smak 2/10

Altfor salt, trevlete og hard fisk, utkokte grønnsaker, kjedelig ertestuing og vonde poteter. Med et lite forbehold om at andre ting kan smake bedre: Dette var uspiselig.

Pris 6/10

Prisene er midt på treet. Grillet kylling eller kokt torsk 149 kr. Fish & chips 139 kr.

Service 5/10

Ikke spesielt hyggelig. Maten kommer fort, så fort at alt har måttet være ferdig på forhånd.

Barnevennlig 5/10

Barnestoler. Barnemeny med hamburger, kyllingnuggets og pølse. Rett ut mot parkeringsplass, ingen mulighet for å løpe rundt.

Hjemmelaget 4/10

Det eneste som er hjemmelaget er dagens torsk. De sier den er fersk, men den er trolig lettsaltet og må ha vært ferdig i hjelkokt lenge før vi kom.

Drikke 6/10

Vann med isbiter, brus, kaffemeny fra ordentlig kaffemaskin.

Renhold 5/10

Det er ryddig og greit, men hele huset kunne trenge en oppgradering, så inntrykket er rufsete.

Toaletter 5/10

Slitt og lite innbydende. Dopapiret er ikke satt i holderen. Vaskelisten ikke fylt ut. Vasken er sprukket.

Aksdal kro ligger i forbindelse med en Shell-stasjon og ser passe nedslitt ut. Den kunne trengt et malingsstrøk og en høytrykksspyling. Inne lukter det så ufriskt av noe udefinerbart at vi har mest lyst til å snu i døren.

BURGER OG NUGGETS: Liten meny med typiske veikromat, men også en vegetarrett.

Menyen står skrevet på noen plakater bak disken. Det er burgere, nuggets, grillet kylling, løvstek og falafel. Falafelen er vegetartilbudet. I tillegg er det to dagens, kokt torsk og fish & chips. Det eneste som er hjemmelaget er kokt torsk, svarer den litt uengasjerte damen bak disken.

Lukten gjør at vi trekker ut på terrassen. Det er sol, og det er greit, men en hyggelig uteplass er det ikke.

DAGENS RETT: Torsk med bacon, poteter, frossen grønnsaksblanding og ertestuing.

Vi har knapt rukket å settes oss før maten kommer på bordet. Det går urovekkende raskt og betyr at fisken må ha vært ferdig kokt/dampet allerede før vi kom. Det er fin størrelse på de to fiskestykkene. De er dekket med bacon i terninger og godt pepret. Tilbehøret består av fire poteter, frossen grønnsaksblanding og en god skje ertestuing.

Damen påstår at fisken er fersk, men konsistensen tilsier noe annet. Den er trevlete og hard og så salt at det ikke er mulig å spise den. Kanskje er det lettsaltet torsk hun serverer. Baconterningene er like salte, og det er lenge siden de var sprø. Ertestuingen er kjedelig, og grønnsaksblandingen er overkokt. Veldig synd med frosne grønnsaker når de selger helt ferske grønnsaker i en bu ved siden av bensinstasjonen.

Det er leit med torsken som måtte bøte med livet for å havne i søppelkassen, men vi orker rett og slett ikke å spise opp. Det er sånn at vi ikke ville ha våget å fore måkene som kretser rundt oss med den engang. Men vi trenger ikke å bekymre oss. Mens vi er på toalettet, forsyner måkene seg med fisken likevel.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)