MÅ SVARE: Senere denne uka må de tre tiltalte forklare seg i tingretten. Bildet er fra den første straffesaken mot bruktbilselgeren.
MÅ SVARE: Senere denne uka må de tre tiltalte forklare seg i tingretten. Bildet er fra den første straffesaken mot bruktbilselgeren.

Bilselger og vegvesen-ansatt tiltalt:

– Fikk lastebil- og buss-lappen uten å kjøre opp

Nesten på dagen fire år etter at de ble arrestert, må den tidligere bruktbilselgeren i Grimstad og en tidligere vegvesen-ansatt svare for korrupsjonsanklager i tingretten.

Publisert

De to erklærte seg ikke skyldige da de mandag møtte i Aust-Agder tingrett.

– Nei, svarte de to mennene da de ble spurt om straffskyld, ifølge lokalavisen Agderposten, som følger rettssaken i Arendal.

Også den tredje tiltalte, bruktbilselger Geir Egil Olsens tidligere samboer, er tiltalt for korrupsjon. Men også hun nekter.

Fire års fengsel

Rettssaken er den foreløpige siste i en lang rekke rettssaker i kjølvannet av konkursen i Olsen Bil AS, det som var et av landets største bruktbilfirma.

I vår ble bruktbilselgeren dømt til fire års ubetinget fengsel og til å betale flere millioner kroner i erstatning for blant annet 75 grove bedragerier og økonomisk utroskap. I tillegg er flere av hans nærstående, familiemedlemmer og tidligere ansatte, tidligere dømt for medvirkning.

Lastebil-lappen

Nå er bruktbilselgeren, eks-samboeren og en tidligere ansatt ved Arendal trafikkstasjon i tillegg tiltalt for grov korrupsjon.

Ifølge tiltalen mot de tre skal den vegvesen-ansatte ha fungert som Olsens medhjelper for å få utstedt uriktige salgsmeldinger og førerkort. Blant annet skal den 43 år gamle vegvesen-ansatte ha utstedt førerkort for lastebil og minibuss til bruktbilselgeren, men uten at han skal ha kjørt opp, ifølge regionavisen Fædrelandsvennen.

200.000 kr.

Ifølge en internrapport fra Statens vegvesen skal de to mennene ha samarbeidet tett, og som takk skal bruktbilselgeren ha bestukket den vegvesen-ansatte med minst 200.000 kroner, i tillegg til andre ytelser.

Politiet og påtalemyndigheten har brukt svært lang tid på etterforskningen og på å ta ut tiltale. Allerede 1. desember 2016 ble bruktbilselgeren arrestert og varetekstfengslet. Ni dager senere ble den tidligere vegvesen-ansatte pågrepet.

Det er satt av hele tre uker til korrupsjonssaken i tingretten. Senere denne uka skal de tiltalte forklare seg.