VUGGE I SØVN: Her kan du la dønningene vugge deg i søvn på din egen øde «øy».

Drømmesteder i sommerferien: Helgeland Havhus

Bo i en flytende hytte

– Det var tilfeldigheter som førte til at vi i dag leier ut to havhus på Helgeland, forteller eier Cicilie Dahl Løkås.

Publisert

Overnattinger i Norge som gir unike opplevelser

De siste årene er det dukket opp mange spesielle og særegne overnattingssteder over hele Norge. Blant disse har redaksjonen i Motor plukket ut seks steder vi drømmer om å overnatte på. Ett av disse er Helgeland Havhus.

Nettside: havhus.no

Idéen om en flytende hytte var allerede på plass da hun og Andreas Lie oppdaget at Helgeland marinasystemer skulle auksjonere ut nettopp en flytende hytte som et PR-stunt på en båtmesse i Sandnessjøen i 2018.

– Nysgjerrige reiste vi til Sandnessjøen for å se på den, uvitende om at tanken vi hadde lekt litt raskt med dermed skulle bli en realitet, forteller hun. En måned senere tok de imot sine første gjester.

OMFAVNET: I havhusene er man omfavnet av naturen, mens man bor komfortabelt.

Et større søsken

– Det har vært en berg og dalbane av utfordringer og oppturer siden da, men utrolig gøy! forteller Dahl Løkås.

«Lille havhus» ble godt tatt imot, og før 2018 var omme hadde de fem eierne bak konseptet bestilt et havhus til. «Store havhus» stod klart nøyaktig et år etter at de kjøpte det lille.

Storslått natur og komfort

Helgeland og øya Tomma byr på stupbratte fjell, daler, elver, strender, skoger, grotter, jettegryter og mye mer.

Leier man et havhus er det en båt inkludert som man disponerer man fritt under oppholdet, dersom man vil ta seg en tur rundt i skjærgården for å prøve fiskelykken. Man kan også leie seg sykler, sup og kajakker.

Havhusene er åpent for utleie hele året.

– Med veldig lite lysforurensing rundt deg får du virkelig sett stjernene når det er stjerneklart og nordlyset danser stadig over himmelen på Helgeland, lokker Dahl Løkås, og tipser også om en vinteraktivitet. – For de som er gode på ski er øyas høyeste punkt, Tomskjevelen, en populær destinasjon.

Flåtene er stabile og ligger skjermet for havet som kommer inn. Å være på et havhus mens det regner, blåser, snør eller alt på en gang er en opplevelse i seg selv skal vi tro eierne.

PS: Det minste havhuset koster 4427 kroner for et døgn, 6497 kroner for to døgn. Det inneholder et soverom med dobbeltseng og en sovesofa i oppholdsrommet.